Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на

...
Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на
Коментари Харесай

Превозвачите: На 18 май спираме автобусния транспорт и блокираме всички транспортни връзки


Заради проваления разговор с държавното управление автобусните превозвачи излизат още веднъж на митинг.

„ На 18 май сме оповестили прекъсване на целия автобусен превоз в страната и блокиране на безусловно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас “, разгласи в изявление за предаването „ Тази неделя “ Магдалена Милтенова, ръководител Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, афектирани от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни.

От кабинета разясниха, че приключването на записа потвърждава, че превозвачите са търсили провокация.

„ В последна сметка излезе една истина, ние не сме били на загадка среща, няма нищо скрито и нищо персонално “, разгласи Милтенова.

От думите й стана ясно, че записът е изработен и възложен от хора от Министерския съвет.

Милтенова подсети и какво са настояванията на превозвачите: понижаване на цената на горивата чрез премахването на биодобавката и понижаване на акциза; погашение на обещаните дотации на превозвачите и обсегът на тол системата да не се уголемява.

„ Искаме способен министър. Искаме министър, който милее за автобусния отрасъл, не министър, който атакува автобусния отрасъл, не е министър, който атакува превозвачите, които обезпечават 20% от брутния вътрешен артикул “, добави председателката на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Гледайте целия диалог във виедото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР