Заради поскъпването на горивата вече се наблюдава фалити и затваряне

...
Заради поскъпването на горивата вече се наблюдава фалити и затваряне
Коментари Харесай

Бензиностанции фалират заради високите цени

Заради повишаването на горивата към този момент се следи банкрути и затваряне на дребни бензиностанции в страната, също по този начин страдат и българските търговци на горива на едро.

Една от бензиностанциите в Русе разгласи в обществената мрежа Фейсбук, че затваря порти. По думите им те нямат опция да продават горива на налични цени, налагало им се е да вдигнат цените, а те не желали да го създадат.

" Опитахме се да доставяме на клиентите си гориво на налична цена, само че пристигна моментът, в който не можем да го вършим. За да съществуваме би трябвало да продаваме на 3,25 (няма да го направим), " написаха те.



Общо в страната има към 5000 бензиностанции, от които над 20 на 100 са дребни. Те са най-вече фамилен бизнес и обезпечават хиляди работни места.

Експерти в сектора разясняват, че като цяло дребните бензиностанции се намират в дребни обитаеми места, където няма огромни вериги. При огромен скок или спад на цените те не съумяват да поддържат естествен марж на облага и да се устоят. Също по този начин дребните бензиностанции мъчно могат да се опълчват на огромните вериги и играчи, които се пробват да диктуват разпоредбите и да задушават дребните търговци, както и че за тях липсва съответна държавна политика и свободен пазар на горивата у нас.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР