Заради посещението на украинския президент Влодимир Зеленски депутатите разместиха тотално

...
Заради посещението на украинския президент Влодимир Зеленски депутатите разместиха тотално
Коментари Харесай

Посрещаме Зеленски със спешно решение за още оръжия

Заради визитата на украинския президент Влодимир Зеленски депутатите разместиха тотално програмата си като дадоха превес на точки, свързани с Украйна. Обновяването на военновременните ресурси, декларация в поддръжка участието на Киев в НАТО и възможната продажба на нуклеарни реактори влязоха по неотложност в програмата 

Против бяха Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

" Някой различен дефинира дневния ред на Народно събрание, нито председателския съвет, нито ръководителите на групи, а някой различен. Какъв е смисълът от председателския съвет в сряда - през вчерашния ден нямаше такива точки, през днешния ден идвате в 9 часа и изчитате различен дневен ред. Предлагате неща, които не касаят жителите. Всъщност, касаят ги - ще продадете нуклеарните реактори и България ще остане без нуклеарна енергетика ей по този начин, за един ден ", ядоса се и Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. И изиска точките да не се гласоподават, а председателстващият съвещанието Росен Желязков трябвало да отбрани престижа си и да изясни какво е наложило за 24 часа да се впишат 4 нови решения. Какво ще се случи в случай че те бъдат гласувани идната сряда като точка 1, 2,3 и 4, попита социалистът.

Новият дневен ред обаче бе утвърден със 146 гласа " за ", 55 " срещу " и трима въздържали се - двама от Има Такъв Народ и Радостин Василев.

Часове след съвещанието на комисията по защита Народното събрание вкара в дневния си ред актуализация на военновременните ресурси предвид на това да даде на Украйна остарели наличия. Което в допълнение разпали пристрастеностите на депутата Николай Дренчев от " Възраждане ".

Министерският съвет да форсира процеса по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерство на защитата, представляващи оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения, посредством замяната им с новопроизведени такива, се планува в плана, препоръчан от Бойко Борисов и група народни представители. С него се очаква правителството да предоговори периодите и количествата в подписания с „ Вазовски машиностроителни фабрики ” ЕАД контракт при съществуване на индустриални благоприятни условия на държавното обществено дружество за това.

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия изиска пояснение на смисъла от това решение. " Самите вносители са наясно, че това е политически акт, който няма на практика промени и обосновка. Никакви детайлни пояснения не сме получили. Няма обновен график. Не сме срещу възобновяване на боеприпасите, само че сме срещу цялостното изпразване на складовете, което следва. Без график, без да е ясно дали ВМЗ може да възстановя тези муниции ", настоя той.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР