Заради подмяна на водопровода по второкласния път Средногорци-Рудозем е увеличен

...
Заради подмяна на водопровода по второкласния път Средногорци-Рудозем е увеличен
Коментари Харесай

Нов водопровод оскъпи с 4,5 млн. лв. ремонт на пътя Средногорци-Рудозем

Заради замяна на водопровода по второкласния път Средногорци-Рудозем е повишен с над 4,5 млн. лв. цената на контракта сред (АПИ) и консорциум „ Рудозем ГФ 2016 “. Намалява се с един километър обаче и дължината на пътния обект, предстоящ на рехабилитация, излиза наяве от последните обявления за обекта в уеб страниците на Агенцията за публични поръчки и Пътната организация.
Контрактът с консорциума, формиран от компаниите „ Галчев Инженеринг “ ЕООД и „ Фармвил “ ЕАД, е от 5-ти декември 2017 година. При естествен темп на работа той трябваше да бъде изпълнен през есента на предходната година. Междувременно обаче приключи построяването на язовир „ Пловдивци “ и породи нужда от замяна на тръбите, които довеждат вода от него към Мадан. Тръбите минават под и до пътя. Тази активност в хода на проектирането не е била заложена.
 Държавна компания ще прави пътя Видин-Ботевград за над 1 млн. лева Държавна компания ще прави пътя Видин-Ботевград за над 1 млн. лева
„ Автомагистрали “ ЕАД ще построи 65,8 км от път I-1 Видин - Ботевград, в сектора сред пътен възел „ Макреш “ и о...
От „ ВиК “ ЕООД в отхвърлиха да подпишат документ, че в интервала на резистентност на пътния план няма да пипат тръбите. Становището на ВиК-оператора е, че не могат да подсигуряват безаварийната работа на водопровода по време на строително-монтажните работи и след завършването им, в случай че той не бъде сменен. Обектът бе спрян. Започна се замяна на преписки сред строителния контрол и консорциума с АПИ, с цел да обезпечи средства за замяна с нови тръби преди да се асфалтира.
Видно от уеб страницата на АПИ са подписани две съглашения – едното е за делене на секторите на три по-малки, а другото е за добавяне на софтуерен план по част „ Водоснабдяване-технологична “ към пътния.
Освен, че сумата от 10,1 млн. лв. се усилва на 15,2 млн. лева.с Данък добавена стойност, се удължава и срокът за осъществяване на обекта с 4 месеца. А длжината на пътния обект, предстоящ на реорганизация,  от 7 километра става 6 км.
Проектът е финансиран с европейски средства по Програмата за трансгранично съдействие Гърция - България.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР