Заради пандемията консумацията на вино в света е достигнала най-ниското

...
Заради пандемията консумацията на вино в света е достигнала най-ниското
Коментари Харесай

Консумацията на вино намалява - заради паднемията?

Заради пандемията потреблението на вино в света е достигнала най-ниското си ниво от 2002-а година. Това регистрира записаната в Париж Международна организация на вино и винарството.

Консумацията на вино е намаляла с 3% до 234 милиона хектолитра през 2020-та година или малко 6 милиарда галона, регистрират от Международната организация. Спадът е резултат освен от затварянето на питейни заведения и заведения за хранене поради пандемията, само че и поради наложените от Съединените щати мита от 25% върху няколко марки европейски виновност.



Търговските бариери бяха наложени от Доналд Тръмп през 2091-та година и замразени от сегашния аемрикански президент предишния месец.

От Международната организация на виното и винарството регистрират още, че износът на страните - винопроизводителки е намалял с 6.7% предходната година до малко под 30 милиарда евро.

Компенсация има със засилена продажба на виновност в сепурмаркетите. Най-тежка 2020-а година е била за производителите на шампанско, само че тази година данните демонстрират друга тенденци - продажбите на пенливо вино са скочили с 22% за първото тримесечие в съпоставяне със същия интервал на 2020-та.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР