Заради огромното количество натрупан сняг туристите нямат възможност да карат

...
Заради огромното количество натрупан сняг туристите нямат възможност да карат
Коментари Харесай

Случи Се През Последния Час! Край На Хубавото Време! Връхлетя Снежен Армагедон! Гражданска Защита: Хиляди Хора Бедстват! Видео!

Заради голямото количество насъбран сняг туристите нямат опция да карат ски, нито да се разхождат, само че те не се оплакват и няма суматоха, означават Франс прес и Евронюз. В уеб страницата на курорта Цермат се споделя, че " идването и заминаването не са вероятни сега " и може да има спирания на електрозахранването.

Мениджърът на Цермат, Джайнин Имеш, съобщи пред организация Агенция Франс Прес, че сега в района има към 13 000 туристи. Курортът разполага с 13 400 туристически кревати, от които 7200 в хотели и 6200 в жилища. Населението на общината възлиза на към 5 500 поданици.

Свличането на скали и заплахата от лавина провокираха затварянето на няколко пътища в кантон Вале, съгласно швейцарски медии.

Отново в Алпите, по френско-италианската граница, рискът от лавини също е оптимален. От съображения за сигурност са затворени някои пътища, да вземем за пример за италианския курорт Червиния в долината на река Аоста.

В Сестриере, където снежната завивка доближи над 2 метра за 48 часа, падна лавина, при която снежната маса се удари в пететажна постройка, ситуирана покрай регионален път, водещ до ски курорт.

Сняг засипа някои от жилищата и коридорите на постройката, само че 29-те жители са евакуирани живи и здрави. От френската страна на границата за 24 часа паднаха сред 40 и 90 сантиметра сняг. На места има и двуметрови преспи.

Според френската метеорологична работа сходни снеговалежи се случват един път на 30 години. В три департамента е издадено предизвестие за лавини.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР