Заради очакваните интензивни валежи нивата на язовирите във Варненска област

...
Заради очакваните интензивни валежи нивата на язовирите във Варненска област
Коментари Харесай

Следят нивото на язовирите във Варненско

Заради предстоящите интензивни превалявания равнищата на язовирите във Варненска област се следят и следено се изпускат, сега няма заплаха от преливане, това заяви за Радио Варна Стоян Пасев, регионален шеф на Варненска област.

Пасев разяснява и положението на река Камчия, която постоянно основава проблеми при значителни дъждове. По думите му сега е почистена единствено частта откъм Старо Оряхово, аргументите са липса на средства и това, че в обособените сектори речните корита са благосъстоятелност на разнообразни институции - Басейнова дирекция, общини, където минава през обитаеми места и включително Областна администрация, разяснява Пасев.

Камчия събира боклуците освен от Варненска област, а от половин България, по тази причина сме алармирали и кметът на община Аврен и аз. Естествено, няма по какъв начин да легне почистването на устието единствено на община Аврен.

Все отново то е почистено и сме подготвени за летния сезон и е обезпечена проходимостта откъм заустването в Черно море, добави регионалния шеф.

Стана ясно,че към този момент е образувана комисия, която работи по плана за ремонта на преливника на язовир Елешница, който постоянно прелива при превалявания. Стойността на ремонтните действия е 700 000 лв.. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР