МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в

...
МВР прави и ще продължава да прави всичко необходимо, в
Коментари Харесай

Километрични опашки от тирове към „Дунав мост 2“

МВР прави и ще продължава да прави всичко належащо, в границите на неговата подготвеност, за оптимално облекчение на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост 2 “ при Видин - Калафат. Това сподели заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев след среща с представители на транспортния отрасъл по отношение на трафика на пункта.

От транспортния бранш разясниха, че от през вчерашния ден опашката от страна на Румъния е стигнала 13 км, от страна на България към този момент е шест километра, а буферният паркинг в региона е с претъпкан потенциал. По време на срещата е стихотворец ангажимент от Министерство на вътрешните работи за подпомагане и образуване в незабавен порядък на трафика за всички артикули с хладилен надзор.

Министерство на вътрешните работи ще се стреми към редуциране на времето за инспекции в оптимално размер от страна на Гранична полиция, сподели още Стоян Темелакиев и добави, че всички гишета на " Дунав мост 2 " работят. Той добави, че от Агенция „ Митници “ е стихотворец ангажимент да се вкара опция за онлайн заплащане на такса " Мост " за граничния пункт при Русе и опция за заплащане на място с карта за прекосяване на моста, което също ще редуцира времето за прекосяване.

Стоян Темелакиев заяви, че се възнамерява идната седмица в сряда, от 13:00 часа в региона на " Дунав мост 2 " да се организира среща сред представители на институциите, които имат отношение по тематиката с представители на транспортния отрасъл.

" Решихме да се съберем в оптимално необятен формат, да излезем с единна позиция и по-късно да поканим нашите сътрудници от Румъния, да сложим въпросите, тъй че да намерим общо решение ", добави той.



Заместник-министърът отхвърли обвиняванията, че чиновници на Министерство на вътрешните работи пренасочват наложително товарни коли към буферния паркинг в региона на пункта. Също по този начин уточни, че е назначена инспекция дали служители на реда имат ангажираност към сходни дейности.

Директорът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Борислав Муеров разяснява, че организацията застава напълно зад целия транспортен отрасъл.

По отношение на тапите към " Дунав мост 2 "   Тома Биков кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява в ефира на предаването " Денят на жив " по, че най-спешната мярка е да бъдем признати в сухопътния Шенген.

" Най-спешната мярка е да бъдем признати в сухопътния Шенген и тогава камионите просто ще минават от едната страна в другата, без да схванат, че има граница. Иначе краткотрайните ограничения са в полагане на помощна инфраструктура ", счита Биков.

" За мен чисто политически е значимо да създадем тези крачки - да поставим всички старания за сухопътния Шенген и това може да стане единствено в случай че България има устойчиво държавно управление ", добави Биков.



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР