Заради обилните снеговалежи няма ток и на много места в

...
Заради обилните снеговалежи няма ток и на много места в
Коментари Харесай

Спря токът в Югозападна София, педиатрията работи на генератор

Заради изобилните снеговалежи няма ток и на доста места в Софийска област. Това са общините Костенец, Драгоман, Правец, Ботевград, Самоков, Годеч, Сливница, Божурище, Костинброд, Долна баня, Елин Пелин, Своге.

Справка в уеб страницата на Електрохолд демонстрира, че спирания на тока има и в областите Перник, Кюстендил, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

Аварийните екипи на ЕРМ Запад са на терен да отстраняват повредите, породени от тежкия сняг, който скъса проводници, счупи изолатори и събори стълбове.

Пожар в подстанция на ЕРМ Запад провокира изключване на електрозахранването в елементи от югозападните квартали на столицата в 19.48 часа. Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен. Очаква се електрозахранването да бъде възобновено най-късно до 21.45 ч.

Без ток поради пожара в подстанция на ЕРМ Запад довечера остана и националната педиатрична болница в столицата, като се появиха сигнали в обществените мрежи, че не е пуснат генераторът. Пред шефът на здравното заведение опроверга тази информация и съобщи, че са работили бързо и съответно.

" Ситуацията е под надзор, в болничното заведение има ток, само че все още зареждането е от аварийния източник, защото от главния източник продължава да няма ток. Не знаем по каква причина. Надяваме се от електроразпределителното сдружение и от Столична община да ни отговорят. Болницата има различен източник, само че неудобството е, че когато в началото е спрян токът, се е присъединил генераторът, който зарежда единствено обособени структури - реанимации, Спешния блок, неонатологията, с цел да поддържа включената здравна техника. Имаме диалози с спешната работа на общината. Няма деца в болничното заведение, които да са претърпели някакъв тип вреда от спиране на електрозахранването. Всички деца, които са в интензивно, са без смяна на положението си, макар случая ", разяснява доктор Благомир Здравков, шеф СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " в София.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР