Заради несигурната бизнес среда и постоянно надвисналата опасност от нови

...
Заради несигурната бизнес среда и постоянно надвисналата опасност от нови
Коментари Харесай

Близо 70% от хотелиерите очакват вълна от фалити до края на годината

Заради несигурната бизнес среда и непрекъснато надвисналата заплаха от нови административни забрани доста от фрагментите в хотелите стартират да се преориентират към други бизнеси или емиграция.

Над 90% от притежателите и мениджърите на хотели, участвалите в национално представително допитване на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BAHE), чакат сериозна липса на фрагменти в хотелите в близко бъдеще, а 9.7 % са на мнение, че няма да имат проблем с намирането на личен състав.

69.5% от хотелиерите чакат " вълна от банкрути " до края на годината.

Отговорилите на анкетата хотелиери ръководят леглова база от над 17 500 стаи, главно в категория четири звезди - 48%, три звезди - 34.7%, пет звезди - 12%.

Според притежателите и мениджърите на хотели макар необятно рекламираната поддръжка за бизнеса актуалното държавно управление се проваля в преодоляването на пандемията като цяло. Само 3.7% от респондентите дефинират ограниченията за оправянето с пандемията като " съответни и навременни ". 44 % считат, че те са прекомерно рестриктивни, до момента в който 33% са на мнение, че ограниченията са прекомерно демократични и закъснели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР