Заради недостиг на персонал: Държат пътници под ключ в самолета.

...
Заради недостиг на персонал: Държат пътници под ключ в самолета.
Коментари Харесай

Заради недостиг на персонал: Държат пътници под ключ в самолета


Заради дефицит на личен състав: Държат пасажери под ключ в самолета. Бъг изкара от строя автоматизираните паспортни гишета.
По половин час висят пасажери
в кацнали самолети на Летище София. Причината е дефицит на личен състав и слаба организация у компаниите за наземно обслужване на летището, научи „ Телеграф “ от свои източници на аерогарата.
„ Излетяхме от Париж със забавяне, което бе значително наваксано по време на полета. Когато кацнахме на летището в София обаче,
просто стартира едно огромно очакване.
От бордния личен състав ни обясниха, че няма наземен екип, който да обслужи самолета, и просто би трябвало да се въоръжим с самообладание. Просто нямаше кой да ни води от самолета, нито към рейс, нито към ръкав.
Стояхме в затворения аероплан и чакахме “,
описа за „ Телеграф “ пасажер от полет на „ България Ер “ от Париж в понеделник. „ Телеграф “ се обърна за позиция към компанията „ Суиспорт “, обслужваща съответния полет, и ще я разгласява при разполагаем отговор.

Според работещи на летището това не е инцидентна обстановка, а се случва постоянно, като изчакването нормално е до 15 минути.
Липсата на подготвен наземен екип,
който да обслужи към този момент кацнал аероплан, се случва на редица самолетни компании и касае всички компании по наземното обслужване. Продължават и случаите с изчакване на багаж след кацане, което в избрани случаи също доближава до половин час.
„ Наша цел е със съдействието на
страната в лицето на транспортното министерство да въведем най-малък стандарт за наземното обслужване, с цел да подобрим преживяването на пасажерите “, разясниха за „ Телеграф “ от концесионера на летището „ СофКънект “. Идеята е да се знае какъв брой е оптималното време за изчакване на ръкав или стълбичка при кацане, както и за куфар на багажна лента.
От петък до понеделник пасажерите
по родните летища се натъкнаха и на огромни опашки за паспортен надзор, както за излаз, по този начин и за вход в страната. Причината е механически проблем с автоматизираните гишета за биометричен паспортен надзор, поради който те са изключили на
летищата София, Варна и Бургас.
Проблемът е бил забележим най-силно в София, където поради подхванатите ограничения за ускорение на инспекциите от няколко месеца насам мощно се разчита на автоматизираните гишета. Проблемът е бил отхвърлен от компанията, която поддържа гишетата, които към момента са в гаранция, научи „ Телеграф “ от свои източници в Гранична полиция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР