Заради намаляващата заболеваемост от Covid-19 здравните власти подготвят допълнително разхлабване

...
Заради намаляващата заболеваемост от Covid-19 здравните власти подготвят допълнително разхлабване
Коментари Харесай

Маските на закрито ще отпаднат на някои места за ваксинирани

Заради намаляващата заболеваемост от Covid-19 здравните управляващи приготвят в допълнение разхлабване на ограниченията – носенето на маски ще отпадне на някои закрити публични места като зали за спорт, фризьорски салони, дребни колективи от 5-7 души, където всички са имунизирани. Ваксинацията ще се потвърждава със документ.

Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов в четвъртък. Предстои уточняване на детайлите в заповед на здравния министър, която евентуално ще излезе в понеделник.

Маските могат да отпаднат и за чиновниците в дребни търговски обекти, само че не и за клиентите. В дребните заведения личният състав също може да е без маски, в случай че е имунизиран.

Маските на закрито остават наложителни в градския превоз, огромни търговски обекти, както и административни здания, където не може да се дефинира какъв брой хора са имунизирани.

“Постоянно се опитваме да подтикваме хората да се имунизират. Опитваме се да търсим всевъзможни разновидности, вършим и осведомителна акция. Последните дни има една наклонност от ден на ден хора да желаят да се имунизират ", разяснява Златанов. Той обаче съобщи, че не плануват материални тласъци за имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР