Заради лошото време като превантивна мярка Гърция затвори 6-те пункта

...
Заради лошото време като превантивна мярка Гърция затвори 6-те пункта
Коментари Харесай

Гърция затвори 6-те пункта на границата с България за автомобили над 1,5 т

Заради неприятното време като превантивна мярка Гърция затвори 6-те пункта на границата с България за коли с товар над звук и и половина.

Ситуацията на Кулата е спокойна. Няма съществени скупчвания на чакащи коли и камиони. От два часа още веднъж е въведена възбраната за прекосяване на коли над 1,5 т.

Ограничението за транспортните средства над звук и половина влезе в действие тази заран в 6:00 ч. И камиони, бусове и рейсове трябваше да стопират на паркинг незабавно след граничния пункт. Полицейски патрул прецизно следеше възбраната да се съблюдава до момента в който не бъде анулиран оранжевият код за рисково време в Гърция. Забраната провокира неодобрение у водачите

Около 13.00 часа ограничаването краткотрайно отпадна - до 18.00 часа - за 4 пункта - Кулата, Капитан Петко челник, Илинден и Маказа. След това още веднъж беше въведено за всички 6 пункта.

Светлан Кичиков, шеф на Групово дело " Гранична полиция ": Това, което ни беше обяснено, е, че заради изобилен снеговалеж и доста мощен вятър за попречване на ПТП вкарват тези ограничавания.

Най-опасни за пътешестване са секторите сред Солун и Атина, и пътят след Драма.

И на шестте гранични пункта с Гърция обстановката все още е спокойна, опашки няма. Очаква се ограничаването за коли над 1,5 т да важи и на следващия ден.

През деня на Дунав мост и на границата ни с Турция трафикът беше натоварен, само че не се образуваха съществени колони и тапи. В момента обстановката там е спокойна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР