Заради липса на кворум се провали заседанието на Комисията по

...
Заради липса на кворум се провали заседанието на Комисията по
Коментари Харесай

Заради липса на кворум пропадна заседанието на правната комисия в НС

Заради липса на кворум се провали съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси на Народното събрание, на което трябваше да бъде разискван на първо четене планът за нов антикорупционен закон.

Отсъстваха депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, и " Възраждане ", а тези от " ИТН " не влязоха в залата и обясниха, че няма да вземат участие, тъй като планът не е минал през публично разискване, оповестяват от БНР.

Председателят на комисията Милен Матеев от " Продължаваме Промяната " призна, че даже и да бъде определено ново държавно управление в този парламент, работата ще върви мъчно:

" Тъй или другояче, би трябвало да търсим някакво обединяване към точките от програмата, които през днешния ден в действителност са препоръчани като законодателна стратегия. Тази стратегия е обвързвана само и единствено с приемане на законопроектите, свързани с Националния проект за възобновяване и резистентност. За да може България въпреки всичко да получи по този начин нужните ѝ средства по този проект ".

Антикорупционният закон е в пакета от 22 закона, свързани с първия транш от средствата по Плана за възобновяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР