Заради Ковид-19 пропуснахме да привлечем студенти от Абу Даби, казва

...
Заради Ковид-19 пропуснахме да привлечем студенти от Абу Даби, казва
Коментари Харесай

Възпитаник на УАСГ пази мостовете на Ню Йорк

Заради Ковид-19 пропуснахме да притеглим студенти от Абу Даби, споделя проф. Иван Марков в особено изявление за вестник " СТАНДАРТ "
Ще се радваме да сте толкоз на изхода, колкото и на входа. Това обявиха на студентите си преподавателите от Университета по архитектура, строителство и геодезия при приемането им в първи курс. Церемонията по посрещането бе проведена поотделно за другите факултети, като последни ще получат студентските си книжки първокурсниците от Факултета по геодезия - в сряда. " В предходни години е имало по-пищни церемонии, само че не е значимо какъв брой лъскава е церемонията, а защо сме се събрали ", съобщи ректорът проф. Иван Марков. И добави: " Постъпили сте на положително място и ви чака солидна и хубава специалност ". Той предложи на студентите да учат непрекъснато и да не чакат сесията, тъй като още след месец ги чакат контролни. Тази година университетът е приел по-голям брой студенти - към 700.

 
Има нараснал интерес към техническите специалности, за първи път има над 20 души в " Хидроинженерство "
 

- Проф, Марков, по какъв начин стартира при Вас образователната година? Засега е присъствено, само че ще имате ли подготвеност за отдалечено или хибридно образование?
- Съгласно сегашните разпоредби на министъра на опазването на здравето започваме образователната година присъствено, само че при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, които са планувани, като сме се съобразили и сме употребили и опита, предложен от Министерството на образованието и науката, дадени към междинните учебни заведения. При нужда и разпореждане от министъра на опазването на здравето сме подготвени да продължим образованието в електронна среда.
Ние натрупахме опит от втория учебен срок на предходната година, който мина съвсем напълно онлайн. направихме и предварителна подготовка с преподавателите, с цел да може да бъде по-пълноценен процесът на образование. В началото обстановката малко ни изненада и бяхме незадоволително готови.
- Как се дипломира випускът от предходната година, поради обстоятелството, че при Вас въпреки всичко би трябвало да се организират на практика занятия?
- Дипломирането бе още веднъж в онлайн среда, само че от 18 май бяха позволени присъствени съвещания с обособените студенти и техните научни ръководители. Голям % студенти, над 90 на 100, приключиха в период своите дипломни работи. Ние удължихме с един месец периода за отбрани, с цел да могат да завършат работите си. Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР