Заради климата Франция въведе закон, с който забранява да се

...
Заради климата Франция въведе закон, с който забранява да се
Коментари Харесай

Франция стана първата страна в Европа, която забрани със закон рекламата на изкопаеми горива

Заради климата Франция вкара закон, с който не разрешава да се популяризират всевъзможни първични материали и техните производни, които са изкопаеми. Това включва нефт, артикули от него, въглища и въглерод, съдържащ водород. С това Франция става първата страна в Европа с сходна възбрана, заяви Euronews. 

Рекламите за природен газ към момента са позволени към този момент, само че нови правила ще бъдат въведени през юни идната година.

Компаниите, които се опълчват на новия закон, могат да бъдат изправени пред санкции сред 20 000 и 100 000 евро, като при наново нарушаване, сумите ще са двойни.

Новият закон идва, откакто деятели, в това число Грийнпийс, приканиха Европейски Съюз да забрани рекламите за изкопаеми горива, сравнявайки ги със законите към тези, които лимитират тютюневата промишленост, съобщи economy.bg.

Пълна възбрана на реклами от петролни компании във Франция беше препоръчана като част от спогодба за изменението на климата през 2019 година, в която участваха 150 случайно определени членове на обществеността.

Но критиците от същите групи, които в началото приканиха за възбраната, настояват, че новият закон разрешава прекалено много независимост на деяние на фирмите да го заобиколят. Те споделят, че рекламите за газ към момента може да има, както и рекламите при други условия като спонсориране на събития.

Други споделят, че новите правила отива прекомерно надалеч, изключително като се има поради настоящата рецесия на разноските за живот в Европа. Шефовете на супермаркети настояват, че това им пречи да оповестяват на клиентите, когато цените на горивата са паднали.

Други споделят, че отива прекомерно надалеч, изключително като се има поради настоящата рецесия на разноските за живота в Европа. Шефовете на супермаркетите са твърди, че това им пречи да оповестяват на клиентите, когато цените на горивата са паднали.

Въпреки че Франция е първата европейска страна, която не разрешава рекламите на изкопаеми горива, сходен набор от разпореждания беше въведен в Амстердам предходната година. Столицата на Нидерландия стана първият град в света, който забрани рекламите на компании за изкопаеми горива, както и на авиационната промишленост.

Това значи, че транспортни средства, работещи с изкопаеми горива, като бензинови коли и самолети, към този момент не могат да се популяризират в метростанциите на Амстердам или към центъра на града.

Сидни в Австралия е на път да последва образеца на Амстердам, откакто неговият заместник-кмет Джес Скъли съпостави резултатите от изкопаемите горива с тютюнопушенето. Скъли преди малко мина сполучливо гласоподаване за попречване на промотирането на въглища, петрол и газ в парцелите на града и на градски събития.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР