Заради известността на сушито повечето хора започват да свързват японската

...
Заради известността на сушито повечето хора започват да свързват японската
Коментари Харесай

Оригинална, бърза и същевременно лесна рецепта за риба по японски

Заради известността на сушито множеството хора стартират да свързват японската кухня единствено и само с него. Това обаче напълно не е по този начин, тъй като японците са факири и в приготвянето на всевъзможен тип риба и то освен под формата на суши.

Истината е, че Япония е страната, в която се употребява най-вече риба по света, а отсам е разумно да се допусна и че точно японците могат да подготвят рибата по най-разнообразен метод и тъй че тя да е вкусна, естествено. Ето за какво тук ще Ви предложим вид за истинска, бърза и в същото време лесна рецепта за риба по японски:

Необходими артикули: 300 г филе от бяла риба по избор (хек, мерлуза, пангасиус и др.), 3 жълтъка, 3 ч.ч. бяло вино, 3 жълтъка, соев сос на усет, 100 г маково семе

Начин на подготвяне: Рибните филета се измиват добре и се оставя да се отцедят. Ако бързате, можете да употребявате и кухненска хартия или елементарна забрадка за подсушаването им. След като рибата е задоволително суха, отстранете краищата ѝ и проверете дали няма някоя непочистена костица. Нарежете рибата на едри части и я залейте с виното. Оставете да се маринова за към 30 мин.

Имайте поради че съгласно японската кухня на рибата ѝ би трябвало доста малко време за термична обработка. Включете фурната си на 200 градуса и оставете плануванаъа за рибата тава в нея. Когато изтече избраното време, подредете рибата във към този момент затоплената и намазнена тава.

Оставете я да се пече не повече от 5 мин. Докато я изчаквате, смесете разрушените жълтъци със соевия сос. Не се тормозете какъв брой соев сос ще сложите, с цел да не стане прекомерно солена рибата, тъй като в последна сметка не употребявате сол.

Извадете изпечените филета и ги залейте с половината от яйчно-соевата примес. Върнете ги във фурната отново за 5 мин, извадете ги и ги залейте с останалата примес. Най-добре е да разполагате с кухненска четка за мазане, с цел да сте сигурни, че филетата са намазани отмерено. Когато рибата е изцяло подготвена, я поръсете с маковото семе.

Поднесете я още до момента в който е топла дружно със сварен ориз. По този метод ще се насладите на една невероятна японска вечеря, която с изключение на всичко друго е потребна и относително диетична.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР