Заради интензивната законодателна дейност не се придвижвали измененията в правилника

...
Заради интензивната законодателна дейност не се придвижвали измененията в правилника
Коментари Харесай

Депутатите заети, за да променят правилника за заплатите си

Заради интензивната законодателна активност не се придвижвали промените в правилника на Народното събрание , които засягат депутатските заплати.

Идеята за правилника стои на дневен ред, изясни обаче Цветан Цветанов в Народното събрание.

Правели се спомагателни съвещания за орязването на заплатите на отсъстващите депутати , стана ясно от думите на Цветанов. А сега някои законотворци с неизвинени отсъствия даже прибирали пари.

Припомняме, че тематиката за депутатските заплати стана още веднъж настояща, откакто Българска социалистическа партия напусна Народното събрание поради противоречие както с метода на приемане и със самите промени в Изборния кодекс, гласувани от болшинството .

След това обаче стана ясно, че депутати от Българска социалистическа партия са употребили командировъчни , с цел да посетят ловно-рибарско ревю в Австрия . Също по този начин се разбра, че съгласно правилника даже и при неявяване от пленарна зала и от комисии, депутатите ще получат забележителна част от възнагражденията си.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани самите депутатите да трансформират правилника и напомни, че социалистите са предложили това неведнъж.
 Сидеров към Българска социалистическа партия: Let's talk about money
Сидеров към Българска социалистическа партия: Let`s talk about money

Ако не вървиш на работа - нула

По мотив това кой каква работа би трябвало да свърши сега Нинова и Караянчева си размениха и реплики предходната седмица .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР