Заради един глас не подкрепям никого село Горно Камарци отива

...
Заради един глас не подкрепям никого село Горно Камарци отива
Коментари Харесай

Заради един глас Не подкрепям никого село Горно Камарци отива на балотаж

Заради един глас " не поддържам никого " село Горно Камарци отива на балотаж в неделя. Оказва се,че за този един глас си има причина.Хората в селото не се опасяват да приказват,че там преди вота е имало избирателен туризъм. Иначе вода и доктор няма, въпреки селото да се намира единствено на 40 минути от София.

" Юли, август и септември помпата се включи, когато има вода,а след това чакаш. Не можеш да се изпереш, не можеш да сготвиш... "

Когато попитате от какво имат потребност хората в селото, всички дават отговор: вода. Оказва се, че поради неналичието на вода всяка втора къща е принудена да има лична помпа. На центъра се срещаме с Иван Иванов. Той е бил два мандата кмет на селото през 90-те години. Разказва, че вотът в неделя не е случайност.

" Имам информация, че се носи на някой пари, като ми дадете вие пари, мислите ли, че аз някъде ще кажа? Това няма по какъв начин да стане. Гласуваме за нещо по-различно. Той е три мандата, пенсионер е и то си става като монархия. Знаете... като ти се слади една работа ".



По непрекъснат адрес в село Горно Камарци живеят към 150 души. Преди избори обаче стават доста повече.

Какво да ви кажа, като на всички места има записани. Доколкото знам, към 70 спомагателни и направете си сметка при 150, където живеем тук... мачът е решен. Кандидатурите са доста, а ние сме малко село. Много хора са регистрирани, непознати хора, които въобще не ги познаваме. Ей такива работи.

Българска национална телевизия: Смятате, че оттова идват тези гласове?
- Да. То в случай че единствено самото село гласоподава напълно друго ще е..

Българска национална телевизия: Как щеше да бъде?
- Еми... за новият кмет щеше да бъде.



Близо 20 години тук се случват страшни неща - непрекъснато дорегистрират хора, споделя претендентът за общински консултант Ивайло Илиев.

" Преди осем години кмета беше записал 180 индивида.Това е редовно на всиките избори е по този начин.Ние не можем да го преборим. Дорегистрираните са 88 индивида и непрекъснато ги извозва. Той има два джипа и няколко коли, с които непрекъснато ги извозва и ги докарва в изборния ден ".

На фона на ниската изборна интензивност в страната, ръководител на СИК в Горно Камарци в деня на изборите следи тъкмо противоположното.



" Преброхиме. Написахме протокола и 101 на 100 с една бюлетина " Не поддържам никого ". Аз нямах визия, че по този метод ще се стигне до балотаж за двамата претенденти ", сподели Стоянка Дончева- ръководител на СИК Горно Камарци.

Макар и на 40 километра от столицата в селото липсват главните услуги от първа нужда.

" Обиколете селото и ще видите..както всички такива села и по градове, по този начин и ние.Улиците, още вода,защото и сега няма вода. Здравна работа имаме, само че доктор няма. Хората вървят до Елин Пелин или София ".



" В това село един доктор нямаме, не идва. Стари хора има, само че няма с какво да пътуват.Аз непрекъснато на всеки върша услуга тук ".

Заради един глас " не поддържам никого " всички те, в неделя ще отидат още веднъж до урните, само че без вяра, че нещо ще се промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР