Заради двама неуспели да се изкажат депутати от опозицията, разискванията

...
Заради двама неуспели да се изкажат депутати от опозицията, разискванията
Коментари Харесай

Вторият ден на дебати в парламента в Скопие по т.нар. френско предложение приключи

Заради двама неуспели да се изкажат депутати от опозицията, разискванията ще продължат на следващия ден в 11 ч. локално време, след което се чака да стане ясно по кое време ще бъде гласуването.

Ако бъдат утвърдени документите, импортирани от държавното управление на Скопие, на процедура то ще получи мандат да води договаряния по френското предложение, само че без да отстъпва от алените линии - език, двустранни въпрос и еднаквост.

Дабатите през днешния ден минаха с опит за физическа разпра, късане и палене на френското предложение и взаимни обвинявания в национално изменничество.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ упрекна ръководещите, че в случай че бъде признато предлагането, това ще значи отвод от така наречен македонски език, историята и идентичността на страната, предава още Българска национална телевизия.

Управляващите дадоха отговор, че 120 членове на ВМРО-ДПМНЕ имат български паспорти и те са предателите.

Вече е известно, че за приемането да документа има болшинство от 70 гласа - на ръководещия Социалдемократически съюз на Македония, съдружните сътрудници от албанския Демократически съюз за интеграция, както и албанските партии от опозицията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР