Заради дистанционното обучение слабите ученици са станали още по-слаби. Това

...
Заради дистанционното обучение слабите ученици са станали още по-слаби. Това
Коментари Харесай

Заради дистанционното обучение: Слабите ученици са станали още по-слаби

Заради отдалеченото образование слабите възпитаници са станали още по-слаби. Това откриха от просветното министерството, където през днешния ден показаха разбор на образователната година, която в по-голямата си част бе неприсъствена.

Министерството търси метод да обезпечи 40 хиляди устройства за новата година. Недостигащи устройства и слаб интернет са аргументите резултатите в седемдесет и пето учебно заведение във " Факултета " да се влошат. " На доста от децата родителите не могат да си разрешат да заплащат интернет и това затруднява отдалеченото образование ", изясни пред Лава Коцева, шеф на 75-то ОУ " Тодор Каблешков ".

Дистанционното образование е влошило резултатите по математика . По данни на просветното министерство на националното външно оценяване всеки втори възпитаник е с резултати по математика от към 30% от точките, което е сред слаб 2 и междинен 3.

" С други думи, над 20% от явилите се на националното външно оценяване не се оправят нито с изпита по български език и литература, нито с изпита по математика. Ето това назоваваме риск от отпадане ", съобщи доктор Николай Денков, длъжностен министър на образованието.

13% от българите сред 18 и 24 години нямат приблизително обучение. Следователно всеки шести възпитаник е изнемощял от учебно заведение, изключително при децата в риск.

" За края на образователната година за седми клас мога да кажа, че имаме четири деца, отпътували за чужбина, и една омъжена госпожица, уповавам се всички други да се запишат ", добави Коцева.

Новата образователна година ще стартира с настройката да е присъствена, само че в случай че се наложи, още веднъж ще се мине към отдалечено образование , като този път министерството ще обезпечи 40 000 нови устройства, които предходната година не доближиха.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР