Заради директори съобщиха, че на приемните изпити за гимназии през

...
Заради директори съобщиха, че на приемните изпити за гимназии през
Коментари Харесай

Заради пандемията: Учениците с маски на изпитите през юни

Заради шефове оповестиха, че на приемните изпити за гимназии през юни децата ще са с маски от самото начало, в случай че не настъпи внезапна смяна в епидемиологичната обстановка. Разпределението евентуално ще е до 10 възпитаници в стая, по един на чин.
Между 10 и 30 минути е лишила първата онлайн матура в столицата на осмокласниците. Това демонстрира анкета измежду учениците от 51 СУ „ Елисавета Багряна “, данните от която са предоставени на „ Телеграф “.
 МОН обмисля две пролетни ваканции - през април и през май МОН обмисля две пролетни ваканции - през април и през май
Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май. Това заяви просветният министър Красимир...
Именно в това школо преди няколко дни 78 възпитаници от 8 клас се явиха на тестови изпит по британски в електронна среда. Бързо Децата имаха 90 минути разполагаем, с цел да се оправят със 70 въпроса. Проучването сподели, че близо 90% от тях са били подготвени за по-малко от половин час и не са имали усложнения с изпита.
Като проблеми някои от тях акцентират достъпа до теста, бавното му зареждане, регистрацията, даже скучния дизайн. Сред мощните страни на онлайн матурата децата показват, че няма опция за преписване и изпитът е почтен, както и това, че не пишат на ръка.
Още след изпита учениците споделиха своите усещания за виртуалния тест, вероятен благодарение на новаторски шведски програмен продукт, който е конфигуриран на устройствата им. " Доста по-спокойно ми е, по-лесно е - споделиха те. - Това да пишем непрекъснато на ръка, към този момент не прави толкоз огромна работа за нас ". " Ще ни разчитат почерка, няма да се чудят какво става, кой какво е написал и да взимат непотребни точки за това ", разясниха осмокасници, представени от БНР.
" Средата е безусловно следена. С отварянето на преносимия компютър се започва самият изпит и те нямат достъп до безусловно нищо друго, в случай че при основаването на изпита учителят не е разрешил достъп до някой запас, да вземем за пример интерактивна карта, презентация, някой клип или било то и текстов документ ", изясни Станислав Христов от Центъра за креативно образование, който дава отговор за организацията на изпита.
 В Англия пускат учениците в клас от 8-ми март и ще ги следят В Англия пускат учениците в клас от 8-ми март и ще ги следят
Британският министър председател Борис Джонсън ще начертае път за последователно обновяване на стопанската система, написа БГНЕС, базирайки се на организация Рой...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР