Заради човешка грешка, стотици хиляди досиета, в които има данни

...
Заради човешка грешка, стотици хиляди досиета, в които има данни
Коментари Харесай

Уникален гаф - във Великобритания изтриха данни за стотици хиляди престъпления

Заради човешка неточност, стотици хиляди досиета, в които има данни за обвинени в престъпни закононарушения, са били изтрити във Англия. Това прикани министърът по вътрешните въпроси на страната с сектор " полицейски сили " Кит Молтхаус, съобщи " Асошиейтед прес ".
Става въпрос за извънредно значими документи - с ДНК и основна информация по отношение на виновност и непорочност на доста хора. А Молтхаус приказва за сучилото се пред Камарата на общините на английския парламент.
 Киберпрестъпници изнудват пациенти с психологични болести във Финландия Киберпрестъпници изнудват пациенти с психологични болести във Финландия
След кражбата на медицински досиета хиляди пациенти във Финландия са били изнудвани от киберпрестъпници, оповестява БГНЕС, базирайки се...
Според Молтхаус, грешката е станала по време на " постоянна процедура по поддръжка "   на сървъри, на които са качени 13 000 000 досиета. Министърът изясни, че са били изтрити към 400 000 записи, в това число данни за 213 000 престъпления и за 170 000 ареста.
" Това явно е доста сериозна обстановка ", сподели Молтхаус и добави, че цялостна картина за последствията от грешката ще има до няколко дни.
Обяснението на Молтхаус провокира възмутени реакции и въпроси по какъв начин по този начин няма аварийни копия, в които да се съхраняват сензитивните данни. Министърът изясни, че се прави всичко допустимо за възобновяване на изтритата информация, само че няма гаранция, че това ще стане и надлежно че няма да се отрази на редица престъпни следствия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР