Заради Българското председателство на Съвета на Европейския съюз тази пролет

...
Заради Българското председателство на Съвета на Европейския съюз тази пролет
Коментари Харесай

Пролетният панаир на книгата ще се пренесе в парка на НДК


Заради Българското председателство на Съвета на Европейския съюз тази пролет обичайният Панаир на книгата в София няма да може да се организира в Националния замък на културата. Вместо това ще се придвижи в парка на НДК, оповестяват от портала "Аз чета ".

Събитието ще се състои от 29 май до 3 юни. Организаторите от Асоциация "Българска книга " обявиха: "Все още съществува, надяваме се най-малък, риск да се появят административни спънки, само че имаме съдействието на Министерство на културата и Столична община ".
Припомняме, че провеждането на тазгодишния Пролетен базар беше застрашено от ограниченията за сигурност по време на европредседателството, което понастоящем протича в НДК. Обсъждаха се няколко места, на които ревюто да се реалокира – от Интер Експо Център до бул. "Витоша ".

Европейското председателство провокира проблеми и в организацията на годишния Софийски интернационален панаир на книгата през 2017-а, когато измежду издателската колегия породи разделяне дали ревюто да остане в НДК, макар ремонтните действия и нарасналите наеми, или да се реалокира в Интер Експо Център. В последна сметка Зимния панаир се организира в обичайна си постройка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР