Заради атентата в Москва, за който отговорност пое Ислямска държава“,

...
Заради атентата в Москва, за който отговорност пое Ислямска държава“,
Коментари Харесай

Франция обяви най-високо ниво на заплаха от тероризъм заради атентата в Москва

Заради атентата в Москва, за който отговорност пое „ Ислямска страна “, Франция увеличи равнището за опасност от тероризъм до най-високата степен. Това разрешава стягането на ограниченията за сигурност на публичните места в страната, която единствено след няколко месеца ще е хазаин на Олимпийските игри.
Прочетете още
Решението беше взето по време на изключителна среща по въпросите на сигурността, свикана от президента Еманюел Макрон. Франция неведнъж е била цел на набези от страна на „ Ислямска страна “.

Организацията стоеше зад кръвопролитието в спектакъл „ Батаклан “ през 2015 година, когато екстремисти откриха огън против гости на концерт и държаха заложници в продължение на часове. Страната към този момент беше с висока степен на подготвеност преди Олимпийските игри в Париж през лятото, които ще привлекат милиони гости в страната.

Опасенията за сигурността са изключително високи за церемонията по откриването на игрите на 26 юли, която включва церемониал на лодки по Сена и огромни множества, които ще проследят зрелището от крайбрежията, написа bTV.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР