Запознайте се със Skyworth Skyhome. Новият китайски конкурент има за

...
Запознайте се със Skyworth Skyhome. Новият китайски конкурент има за
Коментари Харесай

Нов луксозен електромобил от Китай с 617 к.с., с 10 прислужници, с биометрия и на цена от само 31 000 долара

Запознайте се със Skyworth Skyhome. Новият китайски съперник има за цел да удари Lucid Air, BMW i7 и Mercedes EQS там, където ги боли.

Skyworth е автомобилно дъщерно сдружение на Skywell, компанията, основана в Китай.

Напълно електрическият седан, който неотдавна дебютира в родината си, ще се предлага в две разновидности. Съобщава се, че върховата версия ще разполага с два електрически мотора, чиято обща мощ е 617 конски сили. Производителят дава обещание ускоряване с време от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Но скоростта и мощността не са главният фокус на Skyhome. За задачата би трябвало да погледнем вътре. Интериорът е изтънчен и натъртва на комфорта на пасажерите (особено в задната част). Освен задния екран в жанр BMW Theater Screen, Skyhome може да се похвали с великодушен на размер ледник, който може да погълне няколко бутилки шампанско и кенчета с газирани питиета.

Индивидуалните задни седалки дават на пасажерите висш комфорт. Автомобилният производител не е дал доста детайлности, само че наподобява, че седалките са тапицирани с първокачествен текстил, а не с кожа. Тази наклонност става все по-популярна измежду автомобилните производители, защото от ден на ден консуматори осъзнават проблемите на околната среда. Естествено, седалките могат да се накланят и даже могат да се похвалят с масажираща функционалност.

Ако огромният сгъваем екран е стряскащо огромен, за обзор на наличие могат да се употребяват и по-традиционни екрани (интегрирани в предните облегалки за глава). Задните пасажери получават и личен климатроник.

Водачът и пасажерът начело също не са забравени. Предната част на автомобила е изчистена и ненатрапчива, без да е искрено строга, като се отхвърля от обичайните декоративни детайли и ги заменя с елегантно осветяване и елементи. 

Един-единствен екран се простира по ширината на арматурното табло, като включва цифровите циферблати, информационно-развлекателната система и екрана за пасажерите. Не сме доста сигурни обаче за кормилна уредба в жанр щурвал на Tesla.

Пасажерите влизат и излизат бързо от задната част на автомобила с помощта на елегантните suicidal порти (които се отварят назад на посоката на движение). Те придават щипка драматизъм в дизайна на Skyhome. По отношение на външния тип считаме, че той е много прелъстителен. Вместо да копира от западни дизайни – нещо, което вършат доста китайски автомобилни производители – Skyworth е потърсил ентусиазъм от богатата просвета на Китай.

Изящният електрически автомобил има извита каросерия, като фините линии и вдлъбнатини придават на автомобила мощен темперамент. Например извивките в страничния профил основават усещане за въздържан атлетизъм.

В задната част елегантният дизайн на лифтбека припомня за Cadillac Celestiq, само че Skyhome въпреки всичко наподобява друго спрямо американския Caddy.

Дори светлините са деликатно премислени. Осветлението начело е въодушевено от „ остъклените плочки на китайската архитектура “, а третата спирачна светлина основава отражение в задното стъкло, като свети с китайски червен нюанс.

Автомобилът изобилства от новаторски технологии. Аеродинамични детайли се плъзгат обратно, до момента в който автомобилът се движи, намалявайки съпротивлението напразно с 3% и подпомагайки пробега. При спешно прекъсване те могат също може да се наклонят нагоре с 5%, увеличавайки спирачната мощ (действайки като въздушни спирачки).

Интелигентният помощник със занимателното име „ Десет интелигентни прислужници “ употребява изкуствен интелект, с цел да оказва помощ на лидера с всичко, от ръководство на времето и обмисляне на развиването – даже като „ финансов консултант “ и „ прочувствена отбрана “, каквото и да значи това. Интелигентната система Skyhome схваща комплицирани команди и е постоянно в подготвеност, което разрешава желанията на пасажерите да бъдат изпълнени в даден миг.

Има даже система, която може да следи безконтактно виталните индикатори. Според производителя тя употребява здравна биометрия и може да „ осъществя ранна оценка и интервенция на рисковете от болести на потребителите “. Това звучи много напредничаво, само че ние ще запазим мнението си, до момента в който автомобилът не бъде публично разполагаем.

Естествено, първокласният седан разполага с усъвършенствана система за окачване. Наречена „ Skyworth Aladdin 1.0 “, системата се състои от двойни носачи начело, задно многозвенно окачване и, допускаме, въздушно окачване. Автомобилният производител твърди, че автомобилът има съвършено съответствие на тежестта 50:50, което би трябвало да го накара да се оправя сносно със завоите.

Струва си да се означи, че към този момент това е само и единствено дизайнерско проучване. Съобщенията от чужбина сочат, че готовият за произвеждане автомобил ще бъде 90% еднакъв с този, който виждаме тук. Ако това е по този начин, можем да чакаме нещо извънредно. И към момента даже не сме стигнали до най-безумната част: цената.

Докладите сочат, че базовата целесъобразна цена е 220 000 юана, което значи, че Skyhome ще коства единствено 31 000 $ – безумна цена за автомобил от този вид. Това обаче към момента не е доказано, тъй че чакаме надалеч по-висока цена, когато се появи на пазара. 

Не единствено цената би трябвало да тормози европейските автомобилни производители. С тази идея китайците показват холистичен метод към лукса, който е органически с коли с ниво на самостоятелност 2+ и 3. До момента не следим такива “екстри ”, които да се възползват от автономността на автомобила при Мерцедес и БМВ, камо ли Lucid.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР