Запознах се с искането на главния прокурор, с което той

...
Запознах се с искането на главния прокурор, с което той
Коментари Харесай

Йорданова: Сезирането на КС за спецсъда е опит за спиране на реформата

Запознах се с настояването на основния прокурор, с което той нападна закриването на спецсъда, само че в него няма нови тези. Това е опит освен за отсрочване, а за прекъсване на тази промяна. Така министърът на правораздаването Надежда Йорданова разяснява това, че Иван Гешев сезира Конституционния съд (КС) за измененията в Закона за правосъдната власт (ЗСВ) във връзка с спецправосъдието.

Йорданова сподели, че не е склонна за прегласуване на текстовете от Закон за съдебната власт, каквото искане имаше от Гражданския съвет (ГС) на Висшия правосъден съвет (ВСС) предходната седмица. Горско стопанство изиска още три месеца отсрочване на цялостното закриване на спецправосъдието, с цел да бъде изгладен казусът със специфичните разследващи средства.

В момента се вършат опити за повдигане на звук, а не за работа по осъществяване на закона, сподели Йорданова.

Възможни са разнообразни сюжети за процедурата по отстраняването на основния прокурор - събиране на нови доказателства, да се желае прекъсване на произнасянето всъщност. Въпреки всичко чакам и имам вяра, че ще обсъдим всъщност показаните учредения и Висш съдебен съвет ще се произнесе по тях, уточни правосъдният министър.

Тя настоя оптимално бързо Народното събрание да стартира работа по желание на нови членове на Висш съдебен съвет и съдии в Конституционния съд, тъй като другояче може да се стигне до сюжет двете институции да бъдат блокирани поради непопълнени квоти.

По-рано през днешния ден министърът на правораздаването взе участие в откриването на юридически конгрес в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР