Заповедта за спиране на строителството на кмета на район Централен“

...
Заповедта за спиране на строителството на кмета на район Централен“
Коментари Харесай

Съдът поряза бизнесмена, прокопал тунели под Главната в Пловдив

Заповедта за прекъсване на строителството на кмета на регион „ Централен “ е доказана
Пловдивският административен съд отхвърли жалбата на предприемача Мирослав Стамов против заповедта да престане да копае тунели под Главната в Пловдив. Скандалът избухна през ноември м. година, когато съседи се оплакаха, че Стамов прави противозаконни строителни действия на подземното равнище на ул. „ Княз Александър Първи “ номер 5 и 7 и те се опасяват за парцелите си. Става дума за здания, които се намират на метри от Римския стадион и се появиха опасения, че прокопаването на тунели може да заплаши и културно-историческото завещание.

Тогава кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов издаде заповед ремонтните действия незабавно да спрат. Тя беше оспорена от Мирослав Стамов пред Административния съд в Пловдив с аргумента, че се прави спешен ремонт и по тази причина не е нужно позволение за градеж.

В хода на делото обаче той не е съумял да потвърди спешността на осъществяваните действия и произнасянето на магистратите е, че за прокопаването би трябвало да има позволение за градеж. Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР