Заповедта има по-скоро политически и пропаганден ефект, отколкото някакво политическо

...
Заповедта има по-скоро политически и пропаганден ефект, отколкото някакво политическо
Коментари Харесай

Проф. Георги Генов: Заповедта за арест на Путин е неизпълнима, в Русия са се изсмели!

Заповедта има по-скоро политически и агитационен резултат, в сравнение с някакво политическо значение, сподели още експертът по интернационалните връзки

Това е неизпълнима заповед, тя има политически, агитационен резултат, в Русия са се изсмели. Това коментара проф. Георги Генов, началник на Катедра " Международни връзки " в УНСС, във връзка заповедта за арест на Путин, съобщи организация.

" Този въпрос се придвижва в общественото пространство от известно време. Закани се отправяха от разнообразни направления и това не е изненада. Изненадата е, че се издава заповед за арест на държавен глава на страна членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което не се е случвало. Прецеденти, несъмнено има, на въпросът е, че това е неизпълнима заповед и тя има по-скоро политически и агитационен резултат, в сравнение с някакво политическо значение ", сподели той.

" Смятам, че политически последици няма да има, само че напрежението се покачва. Вероятно това е една от задачите, в случай че е резултат на общи дейности, а не е акция на престарание ", добави проф. Генов.

От думите му излиза наяве, че пълномощията на съда, издал заповедта за арест на Путин следват от участието в избрани организации, България също е член, само че не обвързва останалите към 160 държани в света. Дали тази заповед ще се употребява, или не, е въпрос на положително предпочитание.

" Посещението на държавен глава в една страна е резултат от двустранно съглашение, продължителни диалози, конкретизирания и дневен ред. Надали ще поканите някого, който желаете да арестувате. И едва ли някой ще отиде някъде, където желаят да го арестуват ", сподели още проф. Генов.

Според него, тази заповед няма да спре Путин да върви в Индия, Китай, Аржентина или Бразилия.

На въпроса по какъв начин би реагирала Русия на тази заповед, той сподели: " Предполагам, че първо малко са се посмели, второ малко са се ядосали и трето са махнали с ръка и са траяли да си гледат работата ".

" От тази позиция задържането на държавен глава на нуклеарна мощ е отвън сферата на правото и политиката ", заключи експертът по интернационалните връзки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР