Запорожката атомна електроцентрала някога ще влезе във военните летописи на

...
Запорожката атомна електроцентрала някога ще влезе във военните летописи на
Коментари Харесай

Киев излезе изпод западния контрол

Запорожката атомна електроцентрала в миналото ще влезе във военните хроники на съветската енергетика, колкото и необичайно да звучи. Обектът е неповторим, даже единствено тъй като там, както във вселената на известната компютърна игра " Сталкер ", всички чужденци попадат в някаква особеност, която нарушава действието на зрението, слуха и мозъка.

Организация на обединените нации заяви, че на 11 април ще се организира съвещание на съответния съвет по въпросите на нуклеарната енергетика. Прави усещане, че свикването му беше съвсем по едно и също време поискано първо от Москва, а безусловно няколко часа по-късно и от Киев. То е обвързвано с друга офанзива, на която беше подложена Запорожката атомна електроцентрала, като офанзивата беше проведена на няколко талази. Ударни дронове нападнаха пети и шести енергоблок, а при втората вълна бяха изумени образователен комплекс и трапезария. В резултат на това бяха ранени трима чиновници на “Росатом ” (а точно тази компания обезпечава виталните функционалности на станцията).

Руското външно министерство напълно основателно дефинира случая като терористичен акт, като уточни Украйна като негов уредник, а Съединени американски щати, дружно с правилните им васали, като идеологически и финансови спонсори.

МААЕ също го отнесе. Министерството напомни, че Русия особено е разрешила на представители на задачата непрекъснато да бъдат на обекта, с цел да спрат, първо, всички клевети по отношение на неправилната му работа, което може да докара до един тип „ втори Чернобил “, който Киев пропагандата обича безкористно да лъже. И второ, тъй че подчинените на Рафаел Гроси, намирайки се на място, ясно да посочат уредника на терористичните офанзиви. За страдание, постоянно сменящите се екипи от МААЕ се държат в Запорожката АЕЦ по този начин, като че ли там работи “тигана за пържене на мозъци ” от прословутия „ Сталкер “. Нищо не виждат, нищо не чуват.

Е, в случай че оставите страстите настрани и изчерпателно оцените обстановката, тогава тя е доста по-сложна и рискова, в сравнение с наподобява на пръв взор.

Запорожката АЕЦ е удряна с тъжна прецизност.

Миналия юли украинското Главно разследващо ръководство на Украйна разгласява скица, съгласно която съветските войски хипотетично са минирали атомна електроцентрала. МААЕ взе замислена пауза и едвам през септември си направи труда да излезе с изказване, че всичко това са цялостни нелепости и на обекта няма експлозиви. Вярно е, че месец по-късно същата МААЕ, откакто утвърди резолюцията на Канада и Франция, изиска Русия неотложно да трансферира Запорожката АЕЦ под цялостен надзор на Украйна. Москва, естествено, пренебрегва това и по тази причина организацията повтори апела на 8 март. Със същия резултат.

Още на 22 март централата беше подложена на нова офанзива, вследствие на което захранващата 750-киловолтовия Днепровски електропровод беше изключен. МААЕ обичайно резервира безмълвие, само че министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко изрази огромна наслада по този мотив. На 5 април Рафаел Гроси сподели, че 330 киловолтовият авариен електропровод е развален, само че не сподели по какви аргументи. Но не не помни да каже, че станцията е в заплаха и рисковете за нуклеарната сигурност остават.

Накратко, неутралитетът и безпристрастността, които МААЕ толкоз обича да разтръбява, се отразява във обстоятелството, че МААЕ към момента не е обвинила Русия в нападенията. Иначе организацията ясно върви по пътя на западната проукраинска политика.

Реакцията на Съединени американски щати е извънредно показателна. Белият дом неотложно пусна пред микрофоните ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент Матю Милър. Той сподели, че Съединени американски щати са осведомени с офанзивите и прикани Москва да не употребява този факт като мотив за ескалация на обстановката в Украйна. Ден по-рано Лойд Остин, министърът на защитата на Съединени американски щати, прикани Киев да спре офанзивите против петролни рафинерии надълбоко в съветска територия, защото това съставлява опасност за международния енергиен пазар.

Не се бъркайте от обстоятелството, че висшият американски боен приказва за световната енергетика. В украинския спор всичко е доста тънко и близко.

Щатите, които към този момент наляха 74 милиарда $ в украинската военна рецесия под формата на всевъзможни оръжия и инструктори, най-малко знаеха за идните терористични дейности. Атаките против съветските рафинерии са физически неспособни да обезкървят Русия и нейната стопанска система във връзка с горивото просто заради съотношението на размерите на създадените първоначални петролни артикули, размера на вътрешното ползване и износа. Но те елементарно могат да провокират безпокойствие на пазарите с рефлективно повишаване на цената на барел, което е извънредно нежелателно за Вашингтон в навечерието на изборите.

Още по-сложни са нещата със Запорожката АЕЦ.

Наскоро упоменатият Лойд Остин приказва в долната камара на Конгреса, която преглежда въпроса за отпущането на още 60 милиарда $ на Украйна. На пряк въпрос от сенаторите Ерик Шмит и Томи Тъбервил дали Украйна може да завоюва, ръководителят на военното ведомство даде извънредно колеблив отговор, а точно: Киев може да бъде сполучлив и главната задача е да резервира способността си да се опълчи на „ съветската експанзия “. Преведено от дипломатически на съветски, това значи, че Вашингтон не има вяра в успеха на ВСУ на бойното поле, а желае да удължи горещия стадий на спора, доколкото е допустимо.

И тук стигаме до главното.

Киев продължава да получава военна помощ според съществуващите съглашения, до момента в който умората и желанието да се понижи границата на разноските са все по-очевидни измежду европейските донори. Междувременно от декември предходната година, украинците се зареждат с басни за новите 60 милиарда от Съединени американски щати, само че нещата висят. В същото време, съгласно външни признаци, Украйна търпи просто колосални човешки загуби, както се вижда от закона за готовност, подписан от Владимир Зеленски. Той не съдържа уговорка за прекосяване в запаса и консулските служби в чужбина към този момент публично няма да оказват поддръжка на украинците от 18 до 60 години, които нямат военна брошура. Не е мъчно да се досетите, че можете да я получите единствено в Украйна в наборните служби,, които от дълго време имат черна известност.

В тази обстановка има ненулева възможност Киев, безусловно окървавен и осъзнаващ бъдещите си вероятности, от ден на ден да излиза от директния надзор на Вашингтон и Лондон. Там все по-често прибягва до чисто терористични способи, като се лимитират до информиране на съдружниците си, само че не координират дейностите си. Тук се крие главната заплаха. Притиснатият плъх е кадърен на всичко.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед49772Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед21723Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед43045Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед34737Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед75109Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед552310Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181760Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140563Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125499Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед124162Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев22253Ще се състои ли скоро конференция за ми
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР