Заподозреният за изтичането на поверителни документи на британския посланик във

...
Заподозреният за изтичането на поверителни документи на британския посланик във
Коментари Харесай

Британската полиция идентифицирала кой стои зад изтичането на документи на бившия британски посланик в САЩ

Заподозреният за приключването на поверителни документи на английския дипломат във Вашингтон, които породиха огромен дипломатически конфликт със Съединени американски щати, е бил разпознат, написа в. "Сънди телеграф ", представен от Ройтерс. Изданието се базира на неназовани държавни източници.

Името на обвинения не се оповестява. Изключена е версията, че може да става дума за приключване вследствие на хакерска офанзива от непозната страна. Заподозреният е английски служител, имал достъп до архивите на министерството на външните работи.

Миналата седмица в. "Мейл от сънди " разгласява поверителни документи на посланика Ким Дарък, в които той разказва администрацията на американския президент Доналд Тръмп като "неработеща както би трябвало " и "неспособна ". Това породи ядосан отговор от страна на Тръмп и докара до оставката на Дарък. Британски представители започнаха следствие, с цел да открият кой стои зад приключването.

"Мейл он сънди " разгласява още поверителни документи от Дарък, като се опълчи по този метод на полицейско предизвестие, че медиите, които създадат сходно нещо, правят незаконен акт. В новите документи се споделя, че през май предходната година Дарък написал, че Тръмп е решил да изтегли Съединени американски щати от иранската нуклеарна договорка "по персонални аргументи ", тъй като тя била утвърдена от предшественика му Барак Обама, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР