Заподозрените за корупция Марин и Стефан Димитрови десет пъти са

...
Заподозрените за корупция Марин и Стефан Димитрови десет пъти са
Коментари Харесай

СПРАВКА: Непознатите Марин и Стефан Димитрови са посещавали Бойко Рашков 10 пъти в МВР

Заподозрените за корупция Марин и Стефан Димитрови 10 пъти са се срещали с Бойко Рашков. Срещите са ставали в Министерството на вътрешните работи, а времевият интервал е от 28 май 2021 година до 30 март 2022 година Част от срещите са били с дълготрайност от 10 до 15 минути.
Този писмен отговор от Министерство на вътрешните работи прочете пред депутатите от комисията за следствие на корупцията в митниците, ръководещият съвещанието и Станислав Баланбанов от Има Такъв Народ.
В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков):
28 май 2021 година Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
15 юни среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
28 септември;
22 март 2022 г.;
30 март 2022 година
В края на декември 2023 година някогашният шеф на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с някогашния зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин, споделят още от Министерство на вътрешните работи.
В писмения отговор се показва още, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев не е заявил безценен часовник, получен като подарък, нито в декларацията си пред КПКОНПИ, нито пред други институции.
" Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като сподели, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в Министерство на вътрешните работи. Живко Коцев като част от системата на Министерство на вътрешните работи е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше препоръчан за основен секретар от военачалник Атанасов и този човек трябваше да дава отговор за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал ", разяснява Балабанов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР