Заподозрените по случая стават все повече. Съдът едва има време

...
Заподозрените по случая стават все повече. Съдът едва има време
Коментари Харесай

Водят в ареста цели кланове: Нови заподозрени за Крокус, не по-малко от 25 души

Заподозрените по случая стават от ден на ден. Съдът едвам има време да подпечата заповеди за арест на съучастници на тероризма, в това число водач на такси, водач на рейс и експерт по чай.

Все още не е известно дали 62-годишният Исроил е знаел, че синовете му са карали колата и са превеждали пари на терористите от Крокус, които безмилостно са стреляли по деца и дами от упор. Но той отиде с тях в следствения арест.

Най-големият му наследник, 33-годишният Аминчон, апропо, самият татко на четири деца, беше първият, който се срещна с Шамсидин Фаридуни през януари. Същият, който се тресеше по време на разпит в гората на Брянска област. Което, за повсеместен смут, разсъни благосклонности измежду някои наши съграждани.

Единият бутал хора, другият откраднал шоколад

Именно по-големият брат Аминчон е притежател на бялото " Рено ", в което терористите дойдоха в Крокус, а по-късно несполучливо се пробваха да избегнат преследването, пробивайки до границата с Украйна.

Преди това колата е принадлежала на по-малкия му брат, 24-годишния Диловар, който е работил като таксиметров водач. Аминшон превежда 45 хиляди рубли на терориста Фаридуни. за пътешестване до Турция.

Там килърът се среща с ръководителите си, които го инструктират в детайли за детайлностите към плануваната терористична офанзива. Въпреки че по време на разпита той първо сподели, че просто са се свързали с него в Telegram и са му предложили 500 хиляди сред четирима души за всеобщото ликвидиране на руснаци.

По-малкият Диловар беше осведомен от брат си с терориста при започване на март. Близки настояват, че и двамата са отишли непринудено в полицията, когато разбрали, че са оповестени за търсене.

" Това беше моята кола. Когато видях тези фотоси, бях шокиран. Опитах се да се обадя на брата на жена ми (той му продаде колата. – Ред.). Тогава той ми сподели, че неговият другар има потребност от тази кола ",- сподели 62-годишният Исроил.

Прави усещане, че и двамата му сина не са безгрешни. Аминчон, чийто съветски паспорт демонстрира регистрация в Твер, е работил като водач на рейс.

В базата данни на КАТ има доста санкции, в това число за „ нарушаване на разпоредбите за придвижване, довело до умерена щета на здравето “. Брат му също имал проблеми с администрацията. Той бил хванат в една от веригите магазини, където крадял шоколад. Отърва се с санкция от хиляда рубли.

Майката на притежателя на чайната се разплака

Осмият от 11-те арестувани по горещи следи е 30-годишният Алишер Касимов. Именно от него терористът Фаридуни нае апартамент.

Касимов е роден в Киргизстан в узбекско семейство. Самият той от дълго време е жител на Русия и живее в Красногорск. Създава огромно семейство: има три деца.

Купил си нов апартамент с ипотека, която решил да изплаща като го дава чартърен. Той се обръща към известна услуга за недвижими парцели, посредством която терористът Фаридуни се свързва с него.

" Първоначално планирах да давам чартърен единствено на руснаци, само че той одобри, тъй като даде обещание да заплаща наема в точния момент. В моята обстановка е доста значимо да няма забавяния ",– предават думите на Касимов близки.

Майка му участва в правосъдната зала при оповестяването на решението. Излизайки на улицата, пред камерите, тя повтори със сълзи на очи:

" Синът ми не е подобен човек, не е терорист ".

По време на процеса обаче притежателят на чайната в Путиловка съобщи, че не знае нищо за проектите на своя наемател. Но, както знаем, незнанието не е опрощение, изключително когато става дума за убийци.

В последна сметка

Детективите не престават да разпознават рискови невидими хора, които са помогнали на терористите да убият хора в Крокус. Както виждаме, цели фамилни кланове са доведени до пейката. И това не е всичко. Експерти считат, че зад нападението стои група от 25 съучастници.

" В схемата може да има десетки хора: изключително като се има поради, че по предварителни данни терористите са подбирани самостоятелно, всеки може да има лична верига от медиатори ",– сподели полковникът от запаса на ФСБ Генадий Забелин.

По думите му преди този момент обособена група е направила същия палеж в халето на комплекса.

Между другото, пораждат доста въпроси по какъв начин хора, които въобще не приказват съветски, биха могли да получат наши паспорти.

А самите причинители на терористичната офанзива не могат да избегнат възмездието. Вярно е, че болшинството счита, че доживотната присъда за чудовища би била прекомерно снизходително наказване. И смъртното наказване би трябвало да се върне.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев не стана демократичен в това отношение.

" Всеки. Кой платил, кой съчувствал, кой оказал помощ. Трябва да се убият всички те ", написа той в канала си в Telegram.

Основателят на фондация " Цариград " Константин Малофеев означи, че неконтролираната миграция от Централна Азия по време на война основава директна и явна терористична заплаха.

Според него „ мигрантите са пушечно месо за втория фронт – фронта на терористичната война “. И за тези, които са подготвени да станат тъкмо това „ месо “ за пари, убивайки съветски хора, правораздаването в нашата страна би трябвало да бъде безпощадно.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9466Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед540742Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172606Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед33319Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед25049Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед540742Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172606Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166837Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135140Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130515Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов9133Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев18085„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР