Започват проверки в търговските обекти на територията, обслужвана от ОДМВР-

...
Започват проверки в търговските обекти на територията, обслужвана от ОДМВР-
Коментари Харесай

Проверяват магазините за пиротехнически изделия без съответните разрешителни

Започват инспекции в комерсиалните обекти на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен за недопускане продажба на пиротехнически произведения без съответните разрешителни. Ще се следи дали предлаганите в комерсиалната мрежа произведения имат документ за качество, дали не се оферират в нарушени или скъсани опаковки и дали имат указания за приложимост на български език.

Целта на инспекциите е да се откри дали предлаганите произведения подхождат с условията за сигурност. Предприети са дейности за секване на нерегламентирана продажба на пиротехнически произведения тук-там без позволение, в това число пазари и борси. Припомняме, че законът категорично не разрешава хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни артикули на публични места – учебни заведения, църкви, базари, нощни заведения, заведения за забавление и хранене, публичен превоз – в това число и в новогодишната нощ.

Купуването от нерегламентирани търговци може да крие рискове. Най-рискови са тези с разнообразни недостатъци или с изминал период на валидност. Полицейските чиновници ще следят  дали се съблюдава възбраната за продажба на фойерверки oт категория F1 за клиенти ненавършили 12 години, от категория F2 за ненавършили 16 години и от категория F3 за малолетни.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР