Започват проверки, които ще тръгнат от крайната цена на храните

...
Започват проверки, които ще тръгнат от крайната цена на храните
Коментари Харесай

Започват проверки за формирането на крайната цена в хранителните магазини

Започват инспекции , които ще тръгнат от крайната цена на храните по магазините обратно по веригата търговец-преработвател-производител . Това разгласи земеделският министър Кирил Вътев. Причината е в голословно високите крайни цени, на които се оферират на потребителите съществени хранителни артикули .

Млекопроизводители от своя страна алармират, че в комерсиалната мрежа цената на млякото е близо шест пъти по-висока от изкупната цена и от ден на ден фермери банкрутират.

„ Този въпрос, който ми задават, най-малко 5 пъти беше задаван на някогашния министър на стопанската система и той не можа да отговори “ , споделя Михаил Михайлов от Съюза на говедовъдите пред „ БНР “. По думите му фермите банкрутират една по една и хората се отхвърлят от отглеждането на животни. Той уточни:

„ Аз не мога да кажа какъв брой са за цялата страна, само че най-малко аз знам за десетина ферми и то ферми с по 70-80-90 крави. Последната беше с фотоволтаици на покрива, младеж – 40-годишен, преди 3-4 дни ги продаде всичките крави. “

Животновъдите към момента чакат съответна реакция от страната .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР