Започват проверки, които ще тръгнат от крайната цена на храните

...
Започват проверки, които ще тръгнат от крайната цена на храните
Коментари Харесай

Започват проверки за формирането на крайната цена на храните в магазините

Започват инспекции, които ще тръгнат от крайната цена на храните по магазините обратно по веригата търговец-преработвател-производител, разгласи земеделският министър Кирил Вътев. Причината е в голословно високите крайни цени, на които се оферират на потребителите съществени хранителни артикули.
Прочетете още
Mлекопроизводители алармират, че в комерсиалната мрежа цената на млякото, да вземем за пример, е 6 пъти по-висока от изкупната цена  и от ден на ден фермери банкрутират, съобщи БНР.

Как става тъй че от фермата до магазина литър мляко скача от 60 ст. на 3,60 лв.?

" Този въпрос, който ми задават, най-малко 5 пъти беше задаван на някогашния министър на стопанската система и той не можа да отговори ", споделя Михаил Михайлов от Съюза на говедовъдите и иронично добавя, че въпреки всичко изкупната цена на млякото е съумяла да надвиши цената на водата:

" Днес бях доста благополучен. Влязох в един магазин и видях, че 1 литър минерална вода е към този момент 58 ст. и е по-малка от цената на млякото ".

Извън шегата обстоятелствата са неприятни - фермите банкрутират една по една и хората се отхвърлят от отглеждането на животни:

" Аз не мога да кажа какъв брой са за цялата страна, само че най-малко аз знам за десетина ферми и то ферми с по 70-80-90 крави. Последната беше с фотоволтаици на покрива, младеж – 40-годишен, преди 3-4 дни ги продаде всичките крави ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР