Започват Европейски дни на птиците. Честванията на миграцията на прелетните

...
Започват Европейски дни на птиците. Честванията на миграцията на прелетните
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейските дни на птиците

Започват Европейски дни на птиците. Честванията на миграцията на прелетните птици в Европа и Централна Азия е на 30 септември и 1 октомври.

Целта на " Европейските дни на птиците 2017 " е да опишат за чудото и очарованието на миграцията на птиците и за потребностите на прелетните птици в зоните за размножаване, по миграционните пътища и в регионите на зимуване в Европа и Африка, заяви Булгарското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

Българско дружество за защита на птиците, като сътрудник на BirdLife International, приканва хората да се причислят към честванията на Европейските дни на птиците

От Дружеството описват, че милиони мигриращи птици ще изоставен Европа тези седмици, отправяйки се към местата си за зимуване в Африка. Пътят на миграцията на птиците е хиляди километри и те минават през доста рискове.

" За страдание множеството от мигриращите типове птици са подложени на огромна заплаха заради загубата на местообитанията и климатичните промени в местата за гнездене, зимуване и основните региони за отмора по време на прелета " - изясни Стойчо Стойчев, шеф по природозащитата в Българско дружество за защита на птиците.

 1985219

През 2016 година 40 страни в Европа и Централна Азия са взели участие в организирането на повече от 1000 събития в самодейността. Посетителите са били над 20 000 души, а близо 6 милиона птици са били преброени.

Градовете домакини на събитието тази година ще бъдат София, Свищов и Гоце Делчев.

Вчера имаше Информационен щанд в Зоологическата градина на тематика " Орлите на България ". Събитието бе част от акцията на Българско дружество за защита на птиците " За да има орли " - самодейността ще се организира в София. Отново през вчерашния ден в Свищов бяха следени птици на щанд на Българско дружество за защита на птиците в местността " Паметниците ".

В Гоце Делчев честването е на 1 октомври, а птиците ще бъдат следени региона на рибарниците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР