Започват да работят 17 склада в държавните горски стопанства и

...
Започват да работят 17 склада в държавните горски стопанства и
Коментари Харесай

Държавата ограничава посредниците в търговията с дърва

Започват да работят 17 склада в държавните горски стопанства и в държавните ловни стопанства на територията на цялата страна, които ще продават дърва за огрев за популацията. Това е пилотен план, чиято по-нататъшна цел е складовете да доближат 56 броя в идващите месец-месец и половина. В тези хранилища дървесината ще се продава за огрев на цената на извличане без никакви надценки и такси за жителите, разгласи на брифинг в Министерството на земеделието вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Извозването ще бъде за сметка на страната до всяко домакинство.

" Ограничаваме медиаторите, които натоварват цената, купуват дърва, с цел да ги препродават и непосредствено страната влиза в ролята си. Например, в един от складовете дървесината се добива и продава на 84 лв., а същата на пазара е 160 лв. - съвсем 100% нарастване поради прекупвачи. С тази мярка подсигуряваме сигурност, че постоянно ще има дърва на налична цена. Ще разчитаме на помощ от кметовете, които да доставят описите на всички хора, които се нуждаят от дървесината, с цел да може държавните горски стопанства да им закарат дървата до домовете, без надценки и такси ", уточни още Нинова.

Министърът на земеделието Иван Иванов сподели, че задачата на плана е доставката да продължи освен в този, само че и в идващия отоплителен сезон. Това, което вършим, касае локалното население, а не търговците, които да препродават, акцентира министър Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР