Започващият днес в Кайро нов кръг от преговорите за помирение

...
Започващият днес в Кайро нов кръг от преговорите за помирение
Коментари Харесай

Провал на преговорите между Фатах и Хамас може да доведе до опустошителен конфликт, заяви координаторът на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов



Започващият през днешния ден в Кайро нов кръг от договарянията за помиряване сред двете водещи палестински придвижвания, Фатах и Хамас, не би трябвало да се провалят. Това съобщи координаторът на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов , представен от ДПА. По думите му, при крах на диалозите може да избухне " унищожителен спор ". " Дали този спор ще бъде провокиран от срив на реда и законността в Газа, от безразсъдните дейности на екстремисти или от стратегически избор, резултатът ще бъде един - опустошаване и страдалчество за всички ", съобщи Младенов.

На 12 октомври Фатах и Хамас подписаха в Кайро съглашение за дефинитивно помиряване, след договаряния с посредничеството на египетското държавно управление. Споразумението планува от 1 декември Палестинската самостоятелна власт, следена от Фатах, да поеме цялостния надзор над линията Газа, която от едно десетилетие е ръководена от Хамас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР