Започваме септември присъстване, с максимално спазване на дистанция, дезинфекция, дисциплина.

...
Започваме септември присъстване, с максимално спазване на дистанция, дезинфекция, дисциплина.
Коментари Харесай

Новата учебна година: С планове за маски, шлемове и въпроси за отпуск за родителите при карантина

Започваме септември присъстване, с оптимално съблюдаване на отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност. Ще се стараем обособените паралелки да не се срещат. Това съобщи шефът на 51-во учебно заведение „ Елисавета Багряна ” Асен Александров, който разяснява експертна среща в МОН. Какъв скандал имаше преди години с него, припомнете си ТУК!
Според Александров, учителят ще дава персонален образец и ще стои на разстояние от учениците. А на въпрос на Българска национална телевизия дали учителите ще носят маски и/или шлемове непрекъснато, Александров съобщи, че това ще става в затворени пространства, само че когато учителят преподава, може да я маха.
Специално за 51-во учебно заведение в София, Александров сподели, че се мисли даже да има инструкции за придвижване по коридорите, с маркировка, с цел да няма разбъркване на потоци.
Много е значимо родителите да знаят какво се случва в съответното учебно заведение, което учи детето им, разяснява и Цвета Брестничка от Асоциация „ Родители ”. Тя настоя, че ще е доста значимо да се употребява и задграничен опит – от страни, в които образователната година почва по-рано.
Брестничка попита и по какъв начин деца в затруднено състояние ще могат да имат достъп до електронно обучение т.е. отдалечено образование, като акцентира, че страната би трябвало да оказва помощ. Същото е ситуацията и за деца със специфични потребности.
Не бива да има карантина и отдалечено образование за цялата страна, тъй като има избрани обитаеми места, където нито един човек до момента не е боледувал. Училище по учебно заведение, обитаемо място по обитаемо място ще се взема решение, заключи Александров.
Трябва да има поддръжка за родителите при затваряне на паралелки - родителите ще би трябвало да обезпечат човек, който да е с детето у дома. Оттук-нататък родителите са в цялостна невъзможност какво да вършат, в случай че детето им е у дома - в това число за детските градини и яслите се отнася. Затова предлагаме интервалът, в който родителят е с детето, следва да е в болничен или да има спомагателен отпуск, сподели Брестничка. Тя добави, че тези ограничения следва се съветват с работодателските организации. Трябва да има пакет от ограничения, не да се мери с един критерий, акцентира Брестничка.
За край Брестничка уточни, че следва да се обмисли вид отдалечено образование по избор - когато обещано дете е с компроментиран имунитет или пък член на фамилията е в рискова група и дете може да го болести.
Още: " Коронавирусът у нас: 12 смъртни случая за ден, спад в % на позитивни проби "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР