Започваме новата седмица от Коледните пости, ето ни в ден

...
Започваме новата седмица от Коледните пости, ето ни в ден
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 14

Започваме новата седмица от Коледните пости, ето ни в ден 14. В петък вечер бяхме на посетители на свекъра, който бе приготвил постна вечеря. Доста храна, част от която ни бе поставена и за у дома.

От постното меню на свекъра:

Салата от зеле, алено цвекло, царевица, която съгласно него е Добруджанска


Спагети с гъби, моркови и пипер


Боб в гърне


В събота се излежавахме до доста късно в леглото, разходихме се, а когато се прибрахме, хапнахме. Вечерта изкарахме на плодове, ядки и хумус.

Неделя - чай, по един мъфин с ленено брашно и повече плодове, а за вечеря -. По този метод в фамилията на мъжа ми от няколко генерации се подготвят риби. Преди постите бяхме пробвали паламуд, подготвен по този метод, и с оглед, че до 19 декември е позволена риба, морски блага и вино (без сряда и петък), взехме решение да се възползваме.



За офиса на моето момче за ден 14 съм подготвила:

Гриловани тиквички със сумак

Тиквичките (2 бр.) нарязваме на кръгчета с дебелина към половин сантиметър, прибавяме малко зехтин, риган, сол, и 1 и 1/2 ч. л. сумак.

Печем в грилован тиган и ги слагаме в съд с похлупак, с цел да се задушат. Аз просто ги слагах в един буркан с капачка.



Сумакът ми е доста обичана фалшификация, която има прелестен кисел усет, който ми припомня на вишна и лимон. Използва се най-често в арабската кухня, а в ливанската е главната фалшификация за кисел усет на ястията. Това е и една от подправките за дюнери. Представлява смлени и изсушени плодчета на храста шмак, които дължат киселия си, тръпчив усет на огромното количество танини и органични киселини. Хрумна ми да го съчетавам с гриловани тиквички - в действителност положително комбиниране.



Малко чери домати, филия самун и банан.
Бананите са си превъзходен източник на калий, изобилен, калоричен и с повече захари, само че пък дава много мощ и устойчивост., само че би трябвало да сте сигурни, че корите не са обработвани с химия.



Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР