Започва строежът на 30-метровата сцена, която ще бъде издигната на

...
Започва строежът на 30-метровата сцена, която ще бъде издигната на
Коментари Харесай

Започва изграждането на кулата за откриването на Пловдив- Европейска столица на културата 2019


Започва градежът на 30-метровата сцена, която ще бъде издигната на бул. „ Цар Борис III Обединител ". Тази заран в Пловдив дойдоха първите 6 от 30 тира с частите за кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът „ Ние сме всички цветове ". На пътното платно към този момент са разтоварени материалите, с които тя ще бъде издигната. Днес и на следващия ден ще бъдат положени основите, които разпределят тежестта, тъй че да не навреди на пътната настилка. След това ще бъдат издигнати поетапно шестте равнища на сцената.
На място минават почистващи машини, а работата се координира сред немската компания уредник "Phase7 " и представители на локалните институции. Лично артистичният шеф на немската компания Свен Сьорен Байер следи работата на екипите, дружно с техническия началник Щефън Фукс. В началото на януари ще дойдат останалите елементи и уреди, от които ще бъдат построени два подиума с дължина 100 метра, височина 3 метра и ширина 4 метра. Материалите са на швейцарска компания, само че идват от Германия.
Зашеметяващата 30-метрова кула, осигуряваща видимост от 360 градуса, тежи 200 тона дружно с участниците. Параметрите й са съобразени с всички условия за сигурност и съгласувани със съответните органи. 360 градусови екрани ще бъдат ситуирани на сцената и допълнени от мултимедийни детайли по подиумите. Кулата има потенциал да побере по едно и също време 1500 участника и да даде на феновете добра видимост към зрелищния театър.
Тази комплицирана структура е единствена по рода си и е готова особено за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Техническото застраховане е поверено на българската компания Joker Media Rental. С помощта на 350 осветителни тела, кулата ще бъде превърната в самобитен светлинен знак. За градежа й са ангажирани 200 индивида.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР