Започва се от най-проблемното място.Община Асеновград получи становище от Регионална

...
Започва се от най-проблемното място.Община Асеновград получи становище от Регионална
Коментари Харесай

Реката в Асеновград ще бъде почистена от растителност

Започва се от най-проблемното място.

Община Асеновград получи мнение от Регионална ревизия по околна среда и водите (РИОСВ) – Пловдив и Басейнова дирекция – ИБР, с което се позволява почистването на реката в града. Разчистването на дървесна и храстова растителност би трябвало да се реализира при избрани условия.

За задачата, на 18.01.22 година от общинската администрация на Асеновград е изпратено писмо за пускане на действия по разчистване на долния сектор на река Чая. Установено е, че все още същият е и най-проблемен. Участъкът е в непосредствена непосредственост до моста на Спортна зала „Асеновец“ и според мнението, ще могат да бъдат отрязани 20 броя дървета от типовете топола и акация. Те се намират на образувал се остров и след тяхното унищожаване ще се способства за ускорението на водното течение. На по-късен стадий – след приемане на бюджет 2022 година – ще се почисти и останалата част от речното корито, което ще се извърши с техника, преди настъпване на вегетация.

Припомняме, че през миналата есен беше разчистена растителността от реката в село Бачково. Това спомогна за безпрепятственото прекосяване на събралата се вода при изобилните превалявания и надлежно бяха избегнати наводнения. Почистването на речното корито там продължи 30 дни, като изпълнителят е спазил периода на подписания за задачата контракт.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР