Започва ремонтът на сградите на Психодиспансера и Белодробната болница в

...
Започва ремонтът на сградите на Психодиспансера и Белодробната болница в
Коментари Харесай

Все още не са ясни причините за пожара в Психодиспансера и Белодробната болница

Започва ремонтът на постройките на Психодиспансера и Белодробната болница в София, които пострадаха при пожара на 31 декември. Все още се проверяват аргументите за пламването на огъня. След среща в здравното министерство през днешния ден стана ясно, че ще се работи за по-бързото поправяне на постройките, а приоритет ще бъде възобновяване на електричеството. В ефира на Българска национална телевизия шефът на психиатрична болница " Св. Иван Рилски " доктор Цветеслава Гълъбова съобщи, че 80% от психиатричните лечебни заведения у нас са в неприятно положение.

Лошото остава в остарялата година, новата стартира с незабавна работа след пожара. С тези думи ни посрещна шефът на белодробната болница в София. След случая в последния ден на 2019-та година резултатът е изгорели кабинети, с развалено или унищожено съоръжение. Напълно е погубен архивът на Белодробната болница.
Кирил Палавеев, шеф на Белодробна болница - София област: Една немарливост в една безстопанствена постройка унищожи две държавни лечебни заведения. Не тотално, при нас стационарът е на 6. Няма проблем със стационара.Д-р Емил Грашнов, шеф на Център за психологично здраве: Центърът за психологично здраве по време на пожара изгоря административната постройка, където се обитава администрацията, поликлиниката и телка. Останалите две здания са непокътнати, само че към тях няма ток. Кирил Палавеев, шеф на Белодробна болница - София област: След намесата на пожарната тонове вода се изляха в тази постройка, което също докара до последици по елинсталации. Д-р Емил Грашнов, шеф на Център за психологично здраве: След възобновяване на електричеството, би могло да се стартира с приемането както на нови, по този начин и на пациенти, които бяха разпределени по други лечебни заведения.
Последният ремонт на Центъра за психологично здраве е бил преди към 10 години. Във времето са правени само козметични поправки.
Д-р Цветеслава Гълъбова, шеф на психиатрична болница " Св. Иван Рилски ": От случай като този не сме застраховани, тъй като от 43-45 стационарни психиатрични лечебни заведения може би 80 или 90% са в недобро положение, някои са и в неприятно, приказваме за здания, които са пригодявани да бъдат психиатрични лечебни заведения.
Днес на среща в здравното министерство бяха разисквани проблемите и беше изработен проект за деяние след случая. Очаква се бъде открита и дарителска сметка.

Снимки на болничното заведение след пожара, вижте в галерията на фотографа на Българска национална телевизия Десислава Кулелиева.

                    80% от психиатриите у нас не дават отговор на противопожарните условия 80% от психиатриите у нас не дават отговор на противопожарните условия
Започва ремонтът на постройките на Психодиспансера и Белодробната болница в София, които пострадаха при пожара на 31-ви декември. Все още се проверяват...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР