Започва ремонт на трамвайната линия на трамвай номер 5, който

...
Започва ремонт на трамвайната линия на трамвай номер 5, който
Коментари Харесай

Трамвай N5 излиза в ремонт, два месеца трудно движение

Започва ремонт на трамвайната линия на трамвай номер 5, който е в трасето в кв. " Княжево " и бул. " Цар Борис III ". Ще се ремонтира сектор, в който релсите са върху пътното платно, ще се построяват нови релси.

9 км ще се ремонтират на стойност 40 млн.лв. , парите са от европейско финансиране. С ремонта ще се редуцира и времето на пътешестване. За трасето има 13 нови нископодови мотриси, които ще се движат по трасето.

Това съобщи Ангел Джоргов, заместник-кмет по направление " Обществено строителство " в столицата.

Ремонтът ще продължи два месеца , ще бъде ограничен сектор от към 150 метра, като придвижването ще се реализира в една лента и с краткотрайна светофарна уредба ще бъде контролирано по този начин, че да има придвижване в двете направления. Очакват се проблеми с придвижването.

" Призоваваме хората да употребяват обходните направления ", добави Джоргов и изясни, че различните направления са няколко - " панорамният път е един от обходните направления, а през кв. Княжево и ул. Любляна е другият маршрут ",за хората, идващи всеки ден от Перник, да употребяват автомагистрала " Струма ". Ще се обхване и свлачище, близо до Владая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР