Започва раздаването на пакети с хранителни продукти за нуждаещите се

...
Започва раздаването на пакети с хранителни продукти за нуждаещите се
Коментари Харесай

Започва раздаването на пакети с хранителни продукти за нуждаещите се

Започва раздаването на пакети с хранителни артикули за нуждаещите се лица, оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне.

Кампанията ще стартира на 3 април, а поддръжката ще доближи до над 618 000 души.

Пакетите са закупени от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) по Програма " Храни и главно материално подкрепяне 2021 - 2027 ", съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс.

В тях се включват 15 типа артикули от първа нужда - брашно; ориз; спагети; лютеница; боб - зелен, стерилизиран; домати - белени, стерилизирани; грах - белен, стерилизиран; гювеч - стерилизиран; конфитюр - едноплодов; пиле фрикасе; херинга в доматен сос; боб - зрял, стерилизиран; леща; захар и олио.

Едночленните и двучленните фамилии ще получат по един пакет с хранителни артикули, а с трима и повече членове - по два пакета.

Право на пакети с храни имат:
лица и фамилии, подпомагани с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 г.; лица с ниски приходи на член от фамилията, имащи право на месечна помощ за развъждане на дете до 1 година; лица с над 90 на 100 степен на увреждане с избрана непозната помощ и ниски персонални приходи от пенсия, имащи право на месечна финансова поддръжка по реда на Закона за хората с увреждания; лица и фамилии, имащи право на месечна помощ за развъждане на дете с трайно увреждане; лица и фамилии, имащи право на еднократна или месечна помощ по Закона за протекция на детето, предопределена за предварителна защита и реинтеграция, развъждане на детето при близки и родственици и в приемни семейства; лица и фамилии, подкрепени с еднократна помощ за случайно зародили нужди; лица и фамилии с ниски приходи, получили отвод за подкрепяне с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 година заради надвишен предел за достъп до помощта или заради неизпълнено някое от другите сложни условия за подкрепяне, с открито високо ниво на материалните ограничения.
Графиците и адресите на пунктовете са оповестени на уеб страницата на АСП и в уеб страницата на Българския Червен кръст - организацията, която ще реализира раздаването.
 Над 550 000 уязвими българи ще получат хранителни пакети
Над 550 000 уязвими българи ще получат хранителни пакети

БЧК стартира раздаването им от днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР