Започва полицейска акция по пътищата на цялата страна, насочена към

...
Започва полицейска акция по пътищата на цялата страна, насочена към
Коментари Харесай

КАТ поставя шофьорите под пара през уикенда

Започва полицейска акция по пътищата на цялата страна, ориентирана към надзор на водачите през почивните дни, които се движат по автомагистралите, първокласните и второкласните пътища. Това заяви по време на брифинг на „ Пътна полиция “ контрольор Николай Крушарски от „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Контролът ще бъде точно там, защото придвижването е натоварено през почивните дни. През часовете, в които се чака трафикът да е максимален, ще разположим спомагателни екипи, които да наблюдават за превишена скорост, приложимост на алкохол, наркотични субстанции “, изясни той.

Повече надзор ще има и в курортите по Черноморието поради нарасналата приложимост на алкохол или използването на опиати.

Водачите на тирове и камиони също ще бъдат проверявани, само че поради контрактувания " зелен кулоар " камионите няма да бъдат спирани както предишното лято в пиковите часове.

„ Имаме право да ги направляваме с техническите средства за алкохол, превишена скорост, тъй като една от главните аргументи за ПТП е несъобразената или превишена скорост. Те също надвишават скоростта ", означи Крушарски.

Акцията ще продължи през цялото лято, само че през уикенда инспекциите ще бъдат засилени, повече от нормалното. До този миг в летния сезон, по отношение на предходната година, злополуките с използвали алкохол са по-малко. По-малко са и ранените при произшествия.

Глобата за приложимост на алкохол и наркотични субстанции стартира от 500 лева и  стига до 1 000 лева, дружно с отнемане от шофьорска брошура от половин до една година според от концентрацията, с която е открит лидерът. При приложимост на наркотично вещество, се образува досъдебно произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР