Започва описването на щетите от огромния порой, който наводни Карлово

...
Започва описването на щетите от огромния порой, който наводни Карлово
Коментари Харесай

Описват щетите от пороя, който наводни Карлово

Започва описването на вредите от големия проливен дъжд, който наводни Карлово и стигна и до прилежащото градче Сопот. Тази нощ дъждът е траял да вали, само че все още няма заплаха Стара река да излезе от коритото си и да залее града, оповестиха за Дарик от община Карлово.

Редица са провалите от вчерашната водна буря.



Припомням, че поради голямото количество дъжд, изсипал се днешния следобяд в градчето за близо два часа, беше оповестено отчасти бедствено състояние.

Бедстващи хора няма, над 20 бяханаводнените къщи в ниската част на градчето, на място са екипи на Пожарната от Пловдив и от Карлово, военните също са в подготвеност да оказват помощ, в случай че се наложи. В непрестанен режим работи и Общинският спешен щаб.



7 екипа пожарникари и спасители се работиха на терен за преодоляване на извънреднатаситуация в Карлово. Само за два часа са получени повече от 40 сигнала за наводнени здания и хора в потребност.Огнеборци са избавили от придошлите води семейство - мъж и жена, обитаващи къща на улица " Меден Дол ". Спасена е и 92- годишна жена, която е била сама в къщата си на улица " Калофер Войвода ". Имотът е много обиден и все още продължава работа по отводняването му. Покрай наводнените къщи минава отводнителен канал, който е придошъл разследване на падналия дъжд, азатлачването с отпадъци е станало причина за преливането на водата. Електрозахранването в региона нагимназиятапо жптранспорте изключено.



Приземниятетаж на болничното заведение в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа, също е бил наводнен, само че след намесата на пожарникаритеситуацията е овладяна. Няма заплаха за личния състав и пациентите.

Трима души са били евакуирани отгимназиятапо жптранспорт, поради придошлата вода.

Внепрекъснат режим на работа са8 помпи за отводняване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР