Започва обществена поръчка за изграждането на необходимата инфраструктура за газов

...
Започва обществена поръчка за изграждането на необходимата инфраструктура за газов
Коментари Харесай

Започва обществена поръчка за газов хъб „Балкан”

Започва социална поръчка за построяването на нужната инфраструктура за газов хъб „ Балкан ” в сектора от турско-българската до българо-сръбската граница. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова.

Вчера Комисията за енергийно и водно контролиране е разгласила отчет, който съдържа в детайли изложение на процедурата и има планувано съвещание за 19 декември, когато ще се разиска започването на третата и ангажираща фаза на плана за развиване и уголемение на газопреносната система на " Булгартрансгаз ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Очаква се КЕВР да излезе с решение до 21 декември 2018 година Оттогава до 31 януари 2019 година се планува " Булгартрансгаз " да организира фаза 3 от процедурата " Открит сезон ", като редом с това на 21 декември 2018 година ще се разгласи и публичната поръчка за реализацията на плана, разясни енергийният министър.

Създаване на дъщерна компания на " Булгартрансгаз ", която ще оперира газовата борса за обезпечаване на подобаващ пазар за реализиране на газов хъб " Балкан ", ще стане факт до края на 2018 година, добави Петкова,.

Следващата седмица се планува сключване на съглашение с Централноевропейския газов хъб. Това е компанията, която оперира тържищата за търговия с природен газ в Австрия и Чехия.

Споразумението ще съдържа съдействие във връзка с правната и регулаторната рамка, обмяна на опит и образование на личен състав.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР