Започва нова здравна криза и се задава пик на коронавируса,

...
Започва нова здравна криза и се задава пик на коронавируса,
Коментари Харесай

Симидчиев предлага на МЗ маските в болниците и градския транспорт да са задължителни

Започва нова здравна рецесия и се задава пик на ковид, а контролът би трябвало да стартира в този момент. Задължително би трябвало да се носят маски в здравните заведения в жълтите Коронавирус зони - София, Бургас и Варна. Това сподели в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS доктор Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от " Демократична България ".

" Бих въвел маски и в градския превоз. Това би помогнало пандемията да не протече както преди. Още през днешния ден ще го предложа на Министерство на здравеопазването ", съобщи националният представител.

Според него профилактиката с маска коства доста по-малко от лекуването. " Ако не стартираме да решаваме в този момент проблемите в опазването на здравето, няма да ги решим в близкото бъдеще. При новите подварианти на Омикрон хората подвигат температура, след това тя спада и мислят, че всичко е минало, само че отново я подвигат. И по този начин няколко пъти. При срещалите се с вируса или имунизираните, болестта няма да е тежко ", означи медикът.

И дефинира маймунската шарка като периферен проблем във връзка с епидемиологичната конюнктура.

Симидчиев прикани отпускарите да не крият признаците си, в случай че имат такива, тъй като могат да са заразни. И прикани да прекарваме повече време на открито и да не се скупчваме с доста хора на едно място.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР